Branschnyheter

Här presenteras löpande fram till mässans start nyheter om mässan och om branschen i stort . Håll koll på denna del av hemsidan som informerar er om senaste nytt.

1
2011 10 04

El Dorado Rum Brand Ambassador på besök tor-fre 6-7 oktober

El Dorados Brand Ambassador Ms Stefanie Holt kommer att vara i Valora/El Dorados monter på Taste experience 6-7 oktober och svara på frågor om El Dorados prisbelönta rom.


Läs mer om Valoro Trade Sweden >>
2
2011 09 30

Ekologisk konjak från Guy Pinard

Redan 1969 togs beslutet hos Guy Pinard att lägga om till ekologisk odling. Guy Pinard ligger i staden Foussignac i hjärtat av Charente i regionen Fins Bois i Cognac.

Introduktionen i Sverige har kännetecknats av många positiva omdömen. Så här skrev Andreas Kjörling i Din Vinguide: "1990 Guy Pinard XO är ett destillat helt i min smak. Här finns härliga mognadstoner som sig bör i en bra cognac utan att på något vis göra avkall på druvkaraktär."


Läs mer om Båstad Vinhandel >>
3
2011 09 30

Whisky&Bourbon;´s specialbuteljering ”Cask no 21”

Whisky&Bourbon;´s egen och numrerade whiskybuteljering ”Cask no 21” finns nu till försäljning i en mycket begränsad upplaga - 280 flaskor


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Produktionsgruppen >>
4
2011 09 29

Technical Director

Passa på att träffa Patrick i dag torsdag 29 september mellan ca kl.14-15. Ställ frågor och prata öl med honom!


Läs mer om The Nils Oscar Company >>
5
2011 09 29

Besök i Nils Oscars monter

101 öl i Nils Oscars monter
Den 6 oktober mellan kl 15-15.30 får vi besök av öl- och whiskyförfattaren Örjan Westerlund som då säljer och signerar sin nyutkomna "101 öl du måste dricka innan du dör". Passa på - den sålde slut innan jul i fjol, och i årets utgåva finns ett drygt 30-tal nya öl, flera från Nils Oscar såklart!


Läs mer om The Nils Oscar Company >>
6
2011 09 28

Sedan starten i oktober 2010 har vi tillverkat och fyllt vår egen sprit på fat.

Äntligen är det premiär för Grythyttan på SBWF!
Vi har verkligen sett fram mot att kunna dela med oss av det vi tillverkat under det senaste året.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Grythyttan Whisky >>
7
2011 09 28

NYHET ! Från det lilla Bryggeriet i Ystad . Med mycket smak och en hög angenäm beska.

Efter snart 15 år på den svenska ölmarknaden har nu Bryggeriet i Ystad bryggt sitt första överjästa öl, en India Pale Ale bryggt enligt den tyska renhetslagen, opastöriserad och ofiltrerad.


Läs mer om Två Bryggare >>
8
2011 09 27

Nya fatstorlekar från Bergslagens Destilleri!

Nu släpper vi två nya fat, ett på 16 liter (exOlorosso) och ett på 30 liter (exBourbon). Priset är från 6 500 kr. Efterfrågan på mindre fat har ökat hos våra kunder. Vi ger er nu alla möjligheten till att reservera sig för ett fat som man själv bestämmer över utan inblandning av andra andelsägare. Ni kan provsmaka det när ni vill och ni kan tappa upp det på flaska när ni tycker att det är klart. Välkommen till vår monter för att höra mer om Sveriges kanske mest spännande whiskydestilleri.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Bergslagens Destilleri >>
9
2011 09 27

Rother Bräu introducerar Öko Urtrunk

Från det lilla familjebryggeriet Rother Bräu kommer Urtrunk, en Kellerbier gjord på ekologiska råvaror. Bryggeriet som ligger i naturparken Rhön i Bayern har gjort ekologiskt öl i mer än 20 år. Vattnet som används hämtas direkt från källorna i Rhön och Hallertau- och Spalthumlen kommer naturligtvis från ekologiska odlingar. Kellerbier filtreras inte och blir därför naturligt grumlig, smaken är ren och fyllig.


Läs mer om Båstad Vinhandel >>
10
2011 09 27

Denna extremt limiterade öl kommer till mässan, missa inte!

Välkommen till Brewery International!


Läs mer om Brewery International >>
11
2011 09 27

Celebert besök från Boston Brewing Co

My first "Samuel Adams" was in the fall of 1985 at a waterfront café' in Charlestown. I remember reading the neckhanger on the bottle,"Voted America's Best Beer". 4 months Later I was working for the Boston Beer Co. Bryggaren Dean Gianocostas besöker Samuel Adams monter och festivalen torsdag 29:e september ca kl.14-17


Läs mer om Samuel Adams >>
12
2011 09 27

VP of Brewing - David L. Grinnell. Celebert besök från Boston Brewing Co.

David L. Grinnell, joined The Boston Beer Company in 1988 as the Manager of Brewing Operations until he was promoted to Director of Brewing and Quality in January 2001. Mr. Grinnell held this position until he was promoted to the position of Vice President of Brewing in January 2008. Prior to coming to Boston Beer, Mr. Grinnell was one of the original brewers of the New Amsterdam Brewing Company.
David är även en av männen bakom Infinium, ölen som bryggts i samarbete mellan Weihenstephaner och Samuel Adams.

Torsdag 29:e september ca kl. 14-17 kommer bla David och Dean Gianocostas besöka mässan.


Läs mer om Samuel Adams >>
13
2011 09 27

Mahou Negra - Dark Lager

Mahou Negra har en riklig arom av rostad malt, kaffe, lakrits, bröd och karamell. Smaken är maltig och nyanserad med inslag av karamell, rostat kaffe, pumpernickel och choklad. Liten sötma och avslutar med en viss torrhet.
Välkommen till Brewery International för att prova denna goda lager på fat!


Läs mer om Brewery International >>
14
2011 09 27

Lär känna Skottlands största destilleri på Tomatin Master Classes 7:e och 8:e oktober

Tomatin ligger i Aviemore, precis väster om Speyside och klassas som en Highland Malt, även om den påminner mycket om elegantare och lättare Speyside-whisky.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Galatea Spirits >>
15
2011 09 26

Färskpotatisen i glasen
Lågalkoholhaltig vodka som gör att man kan njuta mer

Karlsson’s Gold 25 har lägre alkoholhalt, och tydlig karaktär av färskpotatis. Karlsson’s Gold 25 framställs av utvald färskpotatis från Bjärehalvön, och har utvecklats för att behålla karaktären av den svenska potatisen.
– Det tog många år av försök innan vi hittade rätt, men det är helt fantastiskt hur bra karaktären av färskpotatis kommer fram i arom och smak hos Karlsson’s Gold 25. Kan det finnas något mer passande än färskpotatisvodka till det svenska köket? , säger Christian Gylche, vd på Spirits of Gold.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Ward Wines >>
16
2011 09 26

Urpilsnerns Vänner ger bort gratis provglas!

På Facebook-sidan Urpilsnerns Vänner (www.facebook.com/urpilsnernsvanner) kan du få ett specialdesignat ölglas från Pilsner Urquell – perfekt när du skall prova öl på mässan! Allt du behöver göra är att reservera ett glas, så finns det att hämta ut vid den jättestora tunnan.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om SAB Miller >>
17
2011 09 26

Vi kommer att brygga öl på mässan

Torsdagen 29 börjar vi brygga i vår monter. Ölet är framtaget efter förslag från läsare på vår facebook sida. Vi räknar med att resultatet går att provsmaka fredagen 7 oktober.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Oppigårds Bryggeri >>
18
2011 09 25

Varför vänta på ett fat som aldrig kommer? Beställ ditt fat från oss - vi levererar.

Sedan hösten 2010 har vi fyllt många fatägarfat till stor belåtenhet för ägarna.
Nu kan du bli både fat- & aktieägare utan att vänta. Till Grythyttan - Mellansveriges enda destilleri - kan du vända dig med förtroende när det gäller ditt fat.
Välkommen att besöka oss på mässan.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Grythyttan Whisky >>
19
2011 09 25

Woolsack Porter

Stroud Brewery lanserar "Woolsack" (ullsäck) en elegant porter med stor karaktär. The Cotswolds är känt för sin ull och årligen firas "Ullsäckens dag" i Tetbury där unga män tävlar med att springa med med en ullsäck på ryggen.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Båstad Vinhandel >>
20
2011 09 23

Nu blir det snart möjligt att bli delägare i Grythyttan igen.

Som vi tidigare meddelat siktar vi på att notera B-aktien, och vi kommer nu bjuda in 750 nya delägare till bolaget.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Grythyttan Whisky >>
21
2011 09 23

Guld vinnare på Stockholm Beer år 2010

Ölet har en mörk rubinröd färg. Aromen är kryddig och fruktig, smaken är komplex med inslag av choklad. Den har en lång och något torr eftersmak. Det perfekta ölet för höstens rustika maträtter, ostbrickor eller chokladprovningar.
Välkommen till Brewery International!


Läs mer om Brewery International >>
22
2011 09 23

Old Peculier– the legend

Theakston är ett bryggeri som har blivit synonymt med prisbelönta och creamy ales. Och framför allt för – the legend Old Peculier.
Välkommen till Brewery International!


Läs mer om Brewery International >>
23
2011 09 22

Barcelós Brand Ambassador på plats torsdag 29 september

Roberto Jimenez kommer hela vägen från Dominikanska Republiken för att träffa alla romintresserade på Taste Experience. Roberto och Fernando Barrera, European Director finns i vår monter mässans första dag, torsdagen den 29 september. Välkomna!


Läs mer om Ward Wines >>
24
2011 09 22

Utbudet i The Society montern

Nu är det klart vilka buteljeringar vi kommer att erbjuda till besökarna på Bla så finns det en 5-årig Ardbeg (Sherry fat) och en 9-årig Port Charlotte. Vi ses där, välkomna! Vi står med Bergslagens Destilleri längst ner i hallen där mickrobryggarna stod förra året.


Läs mer om Bergslagens Destilleri >>
25
2011 09 22

Pilsner Urquells 2700 liter stora öltunna återkommer till Stockholm Beer & Whisky Festival!

För andra gången i världshistorien erbjuds svenska pilsnervänner att provsmaka världens första pilsner. Pilsner Urquells bryggmästare Václav Berka kommer till Stockholm Beer & Whisky Festival med 2700L ofiltrerad och opastöriserad (färsk) urpilsner och utvecklar i år sitt besök genom att erbjuda privata ölprovningar för små grupper där tjeckiska öl från olika originalrecept jämförs i smak och karaktär.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om SAB Miller >>
26
2011 09 21

Äntligen har Bulmers Päron kommit!

Nu har äntligen Bulmers Pear kommit till Sverige. Kom förbi och provsmaka denna fräscha päron cider.
Hos Brewery International förstås!


Läs mer om Brewery International >>
27
2011 09 20

Välkommen till provning och röstning i vår monter.

Fyra bryggare/ bryggmästare har fått i uppdrag av Brutal Brewing att tolka och brygga sin egen öl inför mässan.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Brutal Brewing >>
28
2011 09 20

Whisky&Bourbon; #8

Nu i dagarna fylls Sveriges öl- och whiskypostlådor med Whisky&Bourbon; #8.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Produktionsgruppen >>
29
2011 09 20

DOUBLE O CHILI COOKOFF ROADSHOW 2012

ÅRETS VINNARE 2011 BLEV CLIFF BARNES REST/BAR I STHLM,
DOUBLE O CHILI COOKOFF 2012 KOMMER ATT AVGÖRAS I
BÖRJAN AV JUNI MÅNAD, PLATS KUNGSTRÄDGÅRDEN STHLM,
INTRESSERADE RESTAURANGER SOM VILL DELTA HÖR AV ER TILL
oo@doubleo.biz / 0708511610


Läs mer om Bröderna Olssons >>
30
2011 09 20

Under första helgen får vi besök av Annabell Meikle.

Annabel Meikle, en känd profil i whiskyvärlden som nu jobbar på SMWS i Edinburgh, tidigare var hon Brand Ambassador för Glenmorangie och har rest jorden runt ett par gånger i whiskyns tjänst. Vi kan lova er en trevlig pratstund med henne och hon kan tipsa om sina egna favoriter bland vår whisky som vi har med oss. Välkomna, vi står med Bergslagens Destilleri


Läs mer om Bergslagens Destilleri >>
31
2011 09 19

Sverigepremiär för De Leckere

De Leckere grundades 1997 av några vänner som alla var passionerade öl-entusiaster. Sortimentet är inspirerat av den gedigna öltradition som finns i staden Utrecht i Nederländerna.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Båstad Vinhandel >>
32
2011 09 19

Syskonen La Bavaisienne Ambrée och Blonde följer med till SBWF.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Brekeriet >>
33
2011 09 16

Pilsner Urquells 2700 liter stora öltunna återkommer till Stockholm Beer & Whisky Festival!

För andra gången i världshistorien erbjuds svenska pilsnervänner att provsmaka världens första pilsner. Pilsner Urquells bryggmästare Václav Berka kommer till Stockholm Beer & Whisky Festival med 2700L ofiltrerad och opastöriserad (färsk) urpilsner och utvecklar i år sitt besök genom att erbjuda privata ölprovningar för små grupper där tjeckiska öl från olika originalrecept jämförs i smak och karaktär.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om SAB Miller >>
34
2011 09 16

Grattis dryckesälskare! Nu kommer Livets Goda – Appen version 1.1

I natt kom godkännandet vi väntat på. Efter månader av stötande och blötande, er läsares fantastiska feedback och snart 1000 appanvändare har vi nu utvecklat funktionerna ytterligare.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Produktionsgruppen >>
35
2011 09 16

Bli den första att prova Innis & Gunn's nya limited "Spiced Rum Finish"

Den 1 november släpps Innis & Gunns senaste limiterade ekfatslagrade skapelse. Innis & Gunn Spiced Rum Finish är en ale till bredden fylld av kryddiga karibiska toner och som tagits fram bara för den svenska ölpubliken. Passa på att smygprova Spiced Rum Finish redan på mässan i Nacka!


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Berntson Brands >>
36
2011 09 15

Kör på den säkra sidan med en egen alkotestare från Dräger


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Dräger >>
37
2011 09 14

Södvik Säsong 2011

Wibbar av Ölands Skördefest på Stockholm Beer & Whisky Festival!


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Ängö Kvartersbryggeri >>
38
2011 09 14

North Coast Brewing Co anses vara ett av världens 10 bästa bryggerier. Flaggskeppet Red Seal Ale finns på fat under mässan så klart.


Läs mer om Great Brands >>
39
2011 09 14

När ölvärlden fullkomligt svämmar över av humlebomber känns det kul att kunna servera 3 världsklass öl på fat från USA som är just så där skönt balanserade att man vill ha en till!


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Great Brands >>
40
2011 09 13

Svenskt mikrobryggeri när det är som minst!

Om vi har tur så dyker det upp öl från Worlds Smallest Brewery på SBWF! Läs mer om bryggeriet: www.worldssmallestbrewery.com
Håll koll på vår Facebooksida: www.facebook.com/twcdryck


Läs mer om TWC Dryckesutbildning >>
41
2011 09 08

Vieille Brune från Brasserie Thiriez! Exklusivt för SBWF.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Brekeriet >>
42
2011 09 07

Nyhet 2011

Missa inte lanseringen av Ace of Spades 2011, som sker på SBWF! Denna Imperial XXX är precis som ifjol ett extremt men välgjort öl, bryggt med balans och finess. Vi säger inte mer...


Läs mer om Brygghuset i Sigtuna >>
43
2011 09 07

Premiär

Premiär för en unik ekfatslagrad Barley Wine, bryggd på Nörrebro Bryghus i Köpenhamn i januari 2010 och lagrad 12 månader på bourbonfat från Mackmyra. Limited Edition Extreme, våga inte missa!


Läs mer om Brygghuset i Sigtuna >>
44
2011 09 06

Stark trend för mörk lagrad rom som innedryck efter maltwhiskyn

Den starka internationella trenden med en kraftigt ökad försäljning av mörk lagrad finare rom har blivit allt synligare på svenska kaffebord och i drinkblandningarna på senare år. Det senaste tillskottet på den svenska marknaden är den dominikanska producenten Barceló som lanserat både sin Gran Añejo och Imperial på Systembolaget och på krogar runt om i Sverige.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Ward Wines >>
45
2011 09 06

Lagavulins Nya Destillerichef

Från Skye till Islay - kom och träffa kvinnan bakom Islays mest karakteristiska Single Malt


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Diageo Sweden >>
46
2011 09 06

Destillerichefer besöker Talisker Terrassen

det är alltid en stor ära att få träffa själva hjärnorna bakom de storartade Single Malt whisky som Skottland erbjuder.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Diageo Sweden >>
47
2011 09 06

Det Lille Bryggeri, ett av Danmarks minsta bryggerier. Snart i Stockholm och på SBWF!


Läs mer om TWC Dryckesutbildning >>
48
2011 09 02

Innis & Gunn Oak Aged Beer kommer till mässan!

I år kommer Innis & Gunn lansera två spännande limiterade utgåvor på mässan! Vill du vara först att får reda på vilka? Gå med i Innis & Gunn's grupp på FACEBOOK eller skicka ett mejl till innisandgunn@berntsonbrands.se.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Berntson Brands >>
49
2011 09 01

4 Nyheter från Vinoliv

På vingården i Montalcino spelas Mozart i vinfälten för att druvorna skall må bra och utvecklas väl utan bekämpningsmedel.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Vinoliv Import >>
50
2011 08 29

Smeden från Three Amigos Brewing! Premiär i Stockholm och bara på SBWF. Både på fat och flaska samt en fatlagrad version.


Läs mer om TWC Dryckesutbildning >>
51
2011 08 29

Stene från Akkurat drar historien om Tjinooken

Oliver Twist, Akkurat och Nynäshamns Ångbryggeri har alltid haft en mycket bra relation och ett nära samarbete. Vi delar dessutom många åsikter om öl och det mesta som hör därtill. Att ”Nynäs” då blev bryggeriet som skulle göra vår nya öl låg nära till hands.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Nynäshamns Ångbryggeri >>
52
2011 08 29

Lager och pils på sydtyskt vis

Kom till Nynäshamns Ångbryggeris monter och prova ofiltrerad Pickla Pils och Landsort Lager


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Nynäshamns Ångbryggeri >>
53
2011 08 23

202 skäl att prova något nytt!

Nu är äntligen årets upplagor av storsäljarna 101 öl och 101 whisky här! I böckerna, som är skrivna av Örjan Westerlund - en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, bjuds det på 101 olika sorters whisky och öl som passar både nybörjaren som den redan invigde. Böckerna har tidigare sålt slut inom ett par månader tack vare sitt enkla koncept och de både dråpliga och träffsäkra smak- och doftassociationerna. Här finns också utrymme att själv skriva ned betyg och beskrivningar.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Grenadine >>
54
2011 08 22

HIGHLAND PARK SLÄPPER SISTA UTGÅVAN I MAGNUS SERIEN

Den 1 september släpps den tredje och sista utgåvan i Highland Park’s samlarserie om Earl Magnus, något som många trogna Highland Park fans har väntat på.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Maxxium Sweden >>
55
2011 08 22

Många har redan hittat AMBAR på Systembolaget i sommar, och succén fortsätter! En Spansk öl med karaktär!!


Läs mer om Great Brands >>
56
2011 08 19

Skånsk Mästaröl 2011

Torpamöllans Lager - Skånsk mästaröl 2011. Denna lager blev på Stockeboda ölfestival vald som bästa hemmabryggda öl och Skånsk Mästare 2011.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Stockeboda Gård >>
57
2011 08 16

The Scotch Malt Whisky Society till Sverige

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) är en global gemenskap där medlemmarna runt om i världen förenas i sitt intresse av enastående singel cask , single malt whisky. Nu finns återigen SMWS på plats i Sverige. Premiären sker på denna mässa och ni är alla välkomna till vår monter för att få mer info och prova några utvalda flaskor. Vi står med Bergslagens Destilleri.Läs hela artikeln >>
Läs mer om Bergslagens Destilleri >>
58
2011 08 16

Havana Clubs ultrapremiumrom Selección de Maestros

Havana Clubs ultrapremiumrom Selección de Maestros har blivit tilldelad högsta poäng på prestigefyllda
”The Beverages Testing Institute’s International Review of Spirits 2011”.
En makalös poäng på 96/100 säkerställde en vinst av den eftertraktade platina medaljen.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Pernod Ricard Sweden >>
59
2011 08 16

Premiär i Stockholm för öl från Xbeeriment! Bara på SBWF!

För första gången i Stockholm kommer det att vara möjligt att prova Black Force One från Xbeeriment. Den finns även i fatlagrad version!


Läs mer om TWC Dryckesutbildning >>
60
2011 08 04

TWC Dryckesutbildning drar till Stockholm

För första gången kommer vi att medverka på Stockholm Beer & Whisky Festival och vi har med ett gäng häftiga öl. Häng med oss på Facebook: www.facebook.com/twcdryck


Läs mer om TWC Dryckesutbildning >>
61
2011 08 02

Färskpressad cider nu äntligen på Systembolaget!

Den irländska succécidern Magners Orginal finns nu äntligen att köpa i Systembolaget fasta sortiment. Den färskpressade drycken har fått en listning på grund av stor kundefterfrågan.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Berntson Brands >>
62
2011 08 02

Ron de Jeremy

The “hardest” working man in the business.
80-talests största ikon lanserar ny rom.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Herida Aurum >>
63
2011 07 31

Grythyttan Whisky söker fler meningsfränder!

Sveriges näst största whiskybolag på Facebook, Grythyttan Whisky - gilla oss du med!


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Grythyttan Whisky >>
64
2011 06 30

Läs våra tidningar på iPad

Sedan mars i år är det möjligt att köpa våra tidningar och läsa dom på iPad. Vi distribueras genom den svenska digitala tidningsaffären Qiozk, som är precis som vilken tidningskiosk som helst – fast på AppStore.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Produktionsgruppen >>
65
2011 06 29

Välkommen på visning - provning - mat!!

Bara 87,3 meter från Köpings Järnvägsstation hittar du vårt bryggeri! Kanske Sveriges närmaste....?


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Strömsholms Brygghus >>
66
2011 06 27

Nu i ordinarie sortiment på Systembolaget!

Hurra! Tack vare en helt fantastisk efterfrågan under vårsäsongen har Fireball kvalificerat sig in i Systembolagets ordinarie sortiment. Från och med den 20 juni kan du fråga efter den i din lokala butik.


Läs mer om Arcus Sweden >>