Marianne tipsar om dryck och mat!

Dryck och mat hör alltid ihop, det är vi säkert alla överens om.
Det viktigaste när det gäller sambandet mellan dryck och mat, är att du följer din egen smak så mycket som möjligt. Ingen annan kan tala om för dig vad du tycker om, för din egen smak är unik och den bestämmer bara du över.

Men ibland har du kanske idétorka och behöver lite hjälp med tips och idéer om vad som passar till vad, inför festen, middagen, grillkvällen...Det ska jag försöka hjälpa dig med. Mina tips till dig kommer att spegla min egen smak och vad jag tycker om. Men jag tar också mycket gärna emot dina tips. Har vi samma smak? Låt oss se...

2011 06 22

Midsommartips!

Svensk Midsommar med sill, färskpotatis, Jansssons Frestelse, grillat med olika tillbehör, jordgubbar...Vi vet vad vi vill äta. Men vad ska vi dricka till? Öl är ett måste till Midsommar och mitt tips är att ni köper en påse "gott och blandat", köp inte bara ljusa lager, utan blanda friskt bland de olika öltyper som faktiskt finns! Ställ fram allt på bordet med många glas och låt gästerna själva välja vilken sorts öl de tycker passar bäst till de olika rätterna. Det blir en garanterat härlig stämning direkt, när gästerna börjar smaka, jämföra och prata om sina olika smaker och åsikter. Men kom ihåg att också köpa hem alkoholfri öl! Många kör bil eller båt och det är då 0% alkohol som gäller. Alltid! Idag finns ett mycket bra urval av goda alkoholfria öl, många av dem innehåller faktiskt mindre alkohol än filmjölk! Skål och Glad Midsommar!