2011 08 16

The Scotch Malt Whisky Society till Sverige

SMWS är en whiskyklubb där medlemmarna erbjuds unika möjligheter att köpa och njuta av singel cask whisky. Varje buteljering kommer in en väldigt begränsad upplaga på mellan 50-650 flaskor beroende på fatstorlek. Som medlem i SMWS kan du upptäcka och njuta av de allra bästa single cask, single malt whisky som finns tillgängliga för mänskligheten. Att få fånga sällsyntheten och perfektionen i ett glas, lockar intresserade och kräsna whiskyälskare från värdens alla hörn. 


En udda sak med flaskornas etiketter är att dom inte nämner destilleriet - eller inte i skrift i alla fall. Ett nummer istället för ett namn betecknar varje destilleri. Detta beror på att single cask, single malt whiskyns smak inte brukar vara utmärkande för den ”vanliga” smaken som kommer från respektive destilleri och region.

SMWS föredrar att beskriva varje whisky med sin egen unika smakbeskrivning som står på ettiketten på varje flaska. Det handlar mer om att välja smak, inte destilleri. Smakpanel, som träffas 2 ggr i veckan på HK i Edinburgh, har skapat noteringar om whiskyn för att fånga läsarens fantasi.

Upptäck varför The society är världens främsta destination för den sanna malt whisky älskare. Kom till montern och smaka!