Bergslagens Destilleri

 
Adress:
Prästgatan 42 
Postort:
713 31 Nora 
 
Kontaktperson:
Patrik Axelsson 
Telefon:
0733-189000 
E-Post:
patrik@bergslagensdestilleri.se 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall I

Bergslagens Destilleri är ett nytt destilleri Nora Stad, vi ska tillverka och sälja maltwhisky. Just nu pågår byggnationen av destilleriet som kommer ligga i en industrilokal från 1800-talet. I samma lokal kommer det finnas en whiskypub, restaurang, besökcentra, shop och konferensavdelning.

I väntan på vår egen tillverkade Whisky har vi tagit fram två importerade produkter under varumärket Engelbrekt Whisky™. Receptet har Bergslagens Destilleris egen Master Blender exklusivt tagit fram, välkomna till vår monter för att prata whisky med oss, prova Engelbrekt och teckna dig för fat.

Engelbrekt är nominerad till festivalens bästa whisky, kom och prova ett vinnande koncept!Nyhet!


Vi släpper två nya fat, ett på 16 liter (exOloroso) och ett på 30 liter (exBourbon). Alla kan nu reservera sig för ett fat som man själv bestämmer över utan inblandning av andra andelsägare. Som fatägare hos oss så blir du delaktig i ett destilleri som kommer att ha det som de flesta inte kan erbjuda, kom till vår monter så berättar vi mer! Välkomna! Se även ny info på hemsidan.

Vår sida på Facebook

The Scotch Malt Whisky Society


Här kommer du även hitta information om kanske värdens intressantaste whiskyklubb, The Scotch Malt Whisky Society som nu kommer tillbaka till Sverige. www.smws.se. Kom och prova vår unika Singel Cask Whisky och få mer ifo om hur du kan bli medlem och få tillgång till vår fantastiska whiskyWhisky
 TYP
 URSPRUNG
 ART.NR.
 PRIS
Engelbrekt Blended 
 
 
 86196
 275
Engelbrekt Malt Whisky 10-årig 
 
 
 514
 329
Ett eget Whiskyfat 40 L 
 exOlorosso
 
 -
 18500
Ett eget Whiskyfat 40 L 
 exBourbon
 
 
 12000
Ett eget Whiskyfat 40 L 
 New American Oak
 
 
 25000
Scotch Malt Whisky Society 
 20 olika Singel Cask
 
 
 
NYHETER
 
 
 
 
2011 09 27

Nya fatstorlekar från Bergslagens Destilleri!

Nu släpper vi två nya fat, ett på 16 liter (exOlorosso) och ett på 30 liter (exBourbon). Priset är från 6 500 kr. Efterfrågan på mindre fat har ökat hos våra kunder. Vi ger er nu alla möjligheten till att reservera sig för ett fat som man själv bestämmer över utan inblandning av andra andelsägare. Ni kan provsmaka det när ni vill och ni kan tappa upp det på flaska när ni tycker att det är klart. Välkommen till vår monter för att höra mer om Sveriges kanske mest spännande whiskydestilleri.


Läs mer >>
2011 09 22

Utbudet i The Society montern

Nu är det klart vilka buteljeringar vi kommer att erbjuda till besökarna på Bla så finns det en 5-årig Ardbeg (Sherry fat) och en 9-årig Port Charlotte. Vi ses där, välkomna! Vi står med Bergslagens Destilleri längst ner i hallen där mickrobryggarna stod förra året.

2011 09 20

Under första helgen får vi besök av Annabell Meikle.

Annabel Meikle, en känd profil i whiskyvärlden som nu jobbar på SMWS i Edinburgh, tidigare var hon Brand Ambassador för Glenmorangie och har rest jorden runt ett par gånger i whiskyns tjänst. Vi kan lova er en trevlig pratstund med henne och hon kan tipsa om sina egna favoriter bland vår whisky som vi har med oss. Välkomna, vi står med Bergslagens Destilleri

2011 08 16

The Scotch Malt Whisky Society till Sverige

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) är en global gemenskap där medlemmarna runt om i världen förenas i sitt intresse av enastående singel cask , single malt whisky. Nu finns återigen SMWS på plats i Sverige. Premiären sker på denna mässa och ni är alla välkomna till vår monter för att få mer info och prova några utvalda flaskor. Vi står med Bergslagens Destilleri.Läs mer >>
PRESSRELEASE