2011 09 26

Urpilsnerns Vänner ger bort gratis provglas!

För andra gången i världshistorien erbjuds svenska pilsnervänner att provsmaka världens första pilsner som annars bara finns tillgänglig i Pilsen. Bryggmästare Václav Berka kommer till Stockholm Beer & Whisky Festival med 2700 liter ofiltrerad och opastöriserad (färsk) urpilsner och erbjuder privata ölprovningar för små grupper där tjeckiska öl från olika originalrecept jämförs i smak och karaktär.

Ölprovningarna är till för att sprida kunskap om främst tjeckisk öl och innehåller ett urval av tjeckiska öl bryggda enligt originalrecept. För dem som vill lära sig mer om tjeckisk öl och vad som karaktäriserar olika bryggerier, bör reservera en plats eftersom Václav tar emot mindre grupper i ett enskilt rum, där provningar genomförs och bryggmästaren har möjlighet att svara på frågor om öl och pilsner. Registrering till provningarna sker på Facebooksidan Urpilsnerns Vänner (www.facebook.com/urpilsnernsvanner)

Färskpilsnern håller sig endast färsk i ett fåtal dagar och möjlighet till provsmakning kommer att finnas så så länge det finns urpilsner kvar i tunnan vid Pilsner Urquells monter under första helgen (29/9-1/10) av Stockholm Beer & Whisky Festival. Det går att reservera specialdesignade ölglas på Facebooksidan Urpilsnerns Vänner som hämtas ut gratis på mässan, för de som behöver glas till provsmakning av urpilsnern.

En lycklig pilsnerentusiast kommer dessutom tillsammans med en vän/partner få möjligheten att besöka Václav i Tjeckien för en privat rundvandring på bryggeriet i Pilsen, källan där världens första klara och gyllene lager bryggdes, samt provsmaka färskpilsnern direkt från fatet i bryggeriets källare. Vinnaren väljs ut av Pilsner Urquell och baseras på hur väl man motiverar sitt intresse av att åka till Pilsen. För att läsa mer om resan till Pilsen samt vara med och tävla besöker man även där Facebooksidan Urpilsners Vänner.

För registrering och tävling – www.facebook.com/urpilsnernsvanner

Platserna till ölprovningarna är begränsade – först till kvarn gäller.

Datum och tider pilsnerprovningar:
Torsdag 29/9 kl: 18.45 och 20.45
Fredag 30/9 kl: 18.45 och 20.45
Lördag 1/10 kl: 18.45 och 20.45