2011 08 02

Färskpressad cider nu äntligen på Systembolaget!

Hemligheten bakom Magners Irish Cider är den unika naturliga smaken. Magners är nämligen skapad av 100% färskpressad fruktjuice.

Magners är en av Irlands största exportsuccéer.

Entreprenören William Magners startade sin produktion av cider redan 1937 i orten Clonmel som ligger beläget mitt i äppellundarnas rike på södra Irland. Mr Magners blev snabbt etablerad i industrin. 1937 gick han samman med Englands välkända ciderproducent H.P. Bulmers och säkrade rätten till namnet Bulmers på republiken Irland som också blev namnet på hans cider på ön.

Intressant fakta om Magners:

1. Magners Irish Cider är den absolut mest populära cidern på den Irländska marknaden. Magners faktiskt till och med det tredje största märket när man även räknar alla ölmärken.

2. På Irland heter Magners faktiskt Bulmers. Vi vet, det är lite förvirrande och har att göra med varumärkesregstreringar som Mr William Magners borde ha gjort för sådär 50 år sedan. Men, i resten av världen utanför den gröna ön heter Magners just Magners.

3. Magners är Storbritanniens absolut största cidermärke. Inte nog med det, på on-trade är Magners större än alla buteljerade ölmärken på marknaden!

4. I en stor undersökning 2009 blev Magners utsedd till Storbrittaniens 3:e mest populära irländska varumärke (1:a Guinness, 4:a Westlife, 5:a U2).

5. Magners är ett hantverk. Fruktsaften till Magners Irish cider pressas med samma fruktpressar och samma teknik som för 50 år sedan. Juicen fermenterats och lagrats till sist i flera månader på ekfat.

Magners finns i tre smaker Äpple, Päron och nya Berry med fräsch bärsmak.

Du finner Magners Orginal (29,90 kr, 568 ml) och Magners Berry
(19,90 kr, 330 ml) i Systembolagets fasta sortiment. Övriga smaker hittar du i beställningssortimentet.