2011 09 30

Whisky&Bourbon;´s specialbuteljering ”Cask no 21”

Whisky&Bourbons; whiskyguru Anders Gjörling och chefredaktör Anders Enquist begav sig i våras till Jura för att välja ut ett fat som skulle buteljeras enbart för Whisky&Bourbons; läsare. Med på resan fanns Johannes Rehnman från den svenska importören Interbrands Sweden, James Steiner från Whyte & MacKay som är ansvarig för Isle of Jura whisky i Skandinavien och på Jura möte vi upp Willie Cochrane som är Distillery manager. Eftersom det finns några tusen fat i magasinen att välja mellan så hade Willie tillsammans med Whyte & MacKays Masterblender Richard Paterson, plockat ut ett antal fat av olika typer som W&B skulle prova. Valet föll slutligen på ett 500-liters sherryfat, ”cask nr 21” med whisky från 1999.

I detta fat hade man lagrat sin rökiga variant, vilket slog knockout på oss. Vi kunde fortfarande urskilja Juras karaktär, med citrus och päron och därefter en härlig och rejäl torvig ton. Det är mycket sällan som vi sett rökighet i whisky blanda sig så fint med lätta frukt- och citrustoner. Poängen blev hela 97 och det är den whiskyn som vi valt att buteljera för er.

Upplagan ligger på endast 280 buteljer, och priset blir 795:-

Så beställer du
Maila din reservation till info@livetsgoda.se med rubriken ”Köp Cask no 21”. Inom några veckor får du ett exklusivt och ”hemligt” beställningsnummer på SB från oss. Då kan en beställning göras på ditt lokala Systembolag, alternativt väldigt enkelt på Systembolagets hemsida.

Alternativt kan du prata med någon av våra representanter på mässan vid vår monter för att göra din beställning direkt där. Vi finns i Taste Experience