2011 09 16

Bli den första att prova Innis & Gunn's nya limited "Spiced Rum Finish"

Den 1 november släpps Innis & Gunns senaste limiterade ekfatslagrade skapelse.

Innis & Gunn Spiced Rum Finish är en ale till bredden fylld av kryddiga karibiska toner och som tagits fram bara för den svenska ölpubliken.

Passa på att smygprova Spiced Rum Finish redan på mässan i Nacka!

”Sedan upptäckten av den perfekta kombinationen mellan öl, ekfat och rom har vi varit helt besatta av att vidareutveckla detta mycket unika sätt att brygga öl. Vi fick en riktig uppenbarelse när vi upptäckte en läcker union mellan specialbryggd, bärnstensfärgad Innis & Gunn som fått lagra på fat som tidigare innehållit karibisk kryddad rom”, berättar bryggmästare Dougal "Gunn" Sharp på Innis & Gunn.

I Innis & Gunn Spiced Rum Finish har Aromatic malt använts för att ge ölet en knäckig ton som kompletterar de kryddiga smakerna från romfaten. För att balansera detta har den engelska humlen Whitbread Golding Variety lagts till för en livfull humlekaraktär och beska.

Spiced Rum Finish släpps i en utgåva om 30,000 ex på Systembolaget den 1 november 2011.

Färg: Bärnstensfärgad.
Doft: Livfull och spännande doft. Äpplen och päron som avrundas med torkad frukt och ek.
Smak: En tydlig karaktär från humlen balanserar perfekt tillsammans med tydliga kryddiga romtoner, karamelliserad frukt och päron. En hint av litchi kompletterar eken perfekt.
Finish: Mjuka romtoner, kanske en antydan av banan som lämnar en kvardröjande maltsötma.

Artikelnummer: 11619-03.
Pris: 26.90 kr.
Alkoholhalt: 6,9 %.

Vill du vara den förste att få information om Innis & Gunn? Mejla till innisandgunn@berntsonbrands.se för att ta del av nyhetsbrevet.