Thisted Bryghus

 
Adress:
Bryggerivej 10 
Postort:
7700 Thisted, Danmark 
 
Kontaktperson:
 
Telefon:
+45 97 92 23 22 
E-Post:
thy@thisted-bryghus.dk 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall I

A/S Thisted Bryghus grundades den 9 oktober 1902 från det konkursdrabbade Thisted Aktiebryggeri av Emil Chr Knudsen som blev bryggare och chef.

Idag är Thisted Bryghus ett aktiebolag med över 2000 aktieägare. De flesta bor i Thy, Mors och Hanherred – dvs. ett mycket lokalt ägande. Inga andra bryggerier äger aktier i Thisted Bryghus.

Företagets årsmöte hålls varje år på bryggeriet, det kallas ”Den fjärde festivalen" i Thy. Mer än 1000 aktieägare samlas varje år i Thy Hall för information om årets framsteg på det lokala bryggeriet. En händelse i synnerhet som gör Thisted Bryghus aktier extremt attraktiva.


Det är stor prestige i att ha en andel i Thisted Bryghus, med en omsättning på nästan 40 miljoner. miljoner euro och ett eget kapital på 21 miljoner. Aktierna kan vara svåra att köpa eftersom de flesta ärvs vidare. När en andel fortfarande då och då är till salu, är det inte ovanligt att de handlas till en betydande premie över egentligt värde.

Thisted Bryghus har utvecklat en serie av specialöl som har fått ett gott rykte. Thisted Bryghus var det första danska bryggeriet som lanserade ekologiskt öl, vilket skedde 1995. Idag producerar de fem olika sorters ekologiska öl.

Den erkände bryggmästaren, Henrik Sorensen avlöste nyligen den legendariske tidigare bryggmästaren Peter Klemensen som har gått i pension.

Öl
 TYP
 URSPRUNG
 ART.NR.
 PRIS
Thisted Black Ale 
 Ale
 Danmark
 
 
Thisted Classic 
 Vienna
 Danmark
 
 
Thisted Ekologisk Humle 
 Premium Lager
 Danmark
 
 
Thisted Exclusive 
 American Strong Ale
 Danmark
 
 
Thisted Limfjordsporter 
 Porter
 Danmark
 
 
Thisted Porse Guld 
 Premium Lager
 Danmark
 
 
Thisted Thy Pilsner 
 Pilsner
 Danmark
 
 
Thisted Thy Porter 
 Porter
 Danmark
 
 
Thisted Triple Pilsner 
 Pilsner
 Danmark