24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

Rom – en historisk resa genom Karibien

Rom är idag den kanske snabbast växande spritsorten vi har. I alla fall om man ser till världens finsmakare, kännare och kräsna konnässörer. Rommens hjärta är och har alltid varit den Karibiska övärlden och är starkt präglad av de olika länder som under svunna tider koloniserade området. Olika förutsättningar, kulturer och filosofier har gjort att rommen utvecklats åt väldigt olika håll och spänner idag över ett enormt stort spann. Allt från lätt, söt och flörtig rom av den spanska skolan till tung, fruktstinn och fullvuxen rom av den engelska skolan med komplex, gräsig och aromatisk fransk stil som mellanregister. Allt kryddat med mytomspunnen seglarrom från den engelska flottan och moderna tappningar med inslag av skotsk whisky och portvin.
Välkomna på en historisk resa för att lära känna romvärldens olika uttryck och höra om varför det är som det är!

Under provningen får du smaka på rom av de olika skolorna och stilarna samt ett par specialbuteljeringar av ett lite mer modernt snitt.

Provningsledare och föreläsare: Lars Renbjer från Whisky Collector och Renbjer & Magnusson. Provningen presenteras av Whisky Collector och Doorly’s XO Fine old Barbados Rum.

Lars Renbjer
 26 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Romprovning - 15.30
Lars Renbjer 
190:- 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se