24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

anCnoc ”Shine a light on your dark side"

Alistair Reid kommer äntligen till Stockholm Beer and Whisky Festival! Alistair kommer tillsammans med Årets Svenska Whiskyambassadör 2014, Tommy Isaksson, hålla i denna provning med anCnoc Single Malt Whisky. Många har hört talas om ”the men of Knock” och nu ska vi få träffa en av hörnstenarna av detta gäng. Alistair har länge varit destillerichefen Gordon Bruce högra hand och han kan svara på allt rörande Knockdhu Distillery. Provningen är anpassad för både den inbitne whiskyexperten och den nyfikne nybörjaren. Tommy Isaksson som jobbar för Berntson Brands i Sverige kommer leda provningen ihop med Alistair. Om den underbara men något luddiga skotska dialekten blir för avancerad så kommer Tommy chansa på vad han säger och översätta åt oss wink

anCnoc 12 YO är en storsäljare på Systembolaget och kommer finnas med såklart. Det intressanta med denna provning är att anCnoc i april förra året släppte en rökig serie, något The men of Knock inte gjort på över 125 år. Att testa en unpeated whisky vs. en peated (rökig) whisky är väldigt intressant, det är samma destilleri, samma vattenkälla, samma arbetare och chef, så lika men ändå så olika. anCnoc´s DNA finns alltid kvar oavsett och det kan man uppleva på denna master class.
Systembolaget har nyligen gjort ett exklusivt släpp på anCnoc Peatlands, 3600 flaskor. Den kommer vara med på provningen och är en upplevelse att testa mot moderwhiskyn anCnoc 12 YO.

Provning hålls på både svenska och engelska.  

 

Whiskies
New make
anCnoc 12 YO
anCnoc 18 YO
anCnoc 22 YO
anCnoc Peatlands (Nordic exclusive)
anCnoc Tushkar  (Swedish exclusive)

 

 

Tommy Isaksson Brand Ambassador
 25 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
anCnoc - 21.00
Alistair Reid & Tommy Isaksson 
190:- 
 26 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
anCnoc - 18.30
Alistair Reid & Tommy Isaksson 
190:- 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se