24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

Branschnyheter

Här får ni senaste nytt direkt från utställarna.

1
2015 09 25

Viking Malt brings American craft malts to the European markets

Press release – Lahti, Helsinki /Alamosa, Colorado, USA (September 24, 2015) Viking Malt, the leading malting company in Northern Europe, and Colorado Malting Company (CM) from the United States will start a cooperation to bring original American craft malts to European breweries. Starting in spring 2016, this new collaboration contract gives Viking Malt a license to produce CM’s craft malts for the European markets.


Ls mer om vikingmalt >>
2
2015 09 24

lkollen fr oss som lskar l

På Ölkollen har vi som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl.


Ls mer om tomp >>
3
2015 09 24

Frn spontanjst till surl

Välkommen till en spännande och lärorik Masterclass med Patrick van Leijsen.


Ls mer om tomp >>
4
2015 09 24

Innis & Gunn Oak Aged Beer Like No Other

Välkommen till en värld av eklagrad ale!


Ls mer om tomp >>
5
2015 09 24

lkollen fr oss som lskar l

Vi på Ölkollen har som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl. Under denna provning kommer du att få lära dig en hel del om öl generellt.


Ls mer om tomp >>
6
2015 09 24

Chimay trappisternas trappistl

Chimay är världens ledande Trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner av trappistmunkar i klostret sedan 1862.


Ls mer om tomp >>
7
2015 09 24

Home of Ales en expert och nio sorters ale

Torsdag 24 september är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival och i år har nyfikna ölkännare möjlighet att lära sig allt om ale. I ”Home of Ales” samlas ale från tre länder under samma tak för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.


Ls mer om GL Brands >>
8
2015 09 23

Brygghuset Finn lanserar sin l i USA

Det Landskronabaserade bryggeriet Brygghuset Finn inleder nu en ny satsning tillsammans med en amerikansk partner. Den första leveransen har redan gått iväg och ölen kommer framöver att göras tillgänglig på marknaden i San Francisco och i Los Angeles.


Ls mer om brygghusetfinn >>
9
2015 09 23

lens bsta vn!

På Napolis gator ser man den lokala specialitéten taralli lite överallt. Det är en brödkringla bakad med ister, mandel och rejält med svartpeppar. Denna är tänkt som snacks och passar utmärkt med en läskande dryck.


Ls mer om italianafood >>
10
2015 09 23

Chips med kta tryffel!

Vi presenterar den världsberömda producenten Tartuf Langhe! De var först i världen att produceras tryffelpasta, har patent på tryffelperlage och är ledande innovatörer framförallt gällande tryffelprodukter. Nu har de tagit fram det ultimata tryffelchipset!


Ls mer om italianafood >>
11
2015 09 22

Vrldens Viner startar kurs i dryckesjournalistik

Världens Viner startar kurs i dryckesjournalistik
Ny kurs ska förbättra dryckesjournalistiken i Sverige. Världens viner och teamet bakom Nackastrandsmässan går samman i nytt projekt.
? Jättekul utmaning, dessutom välbehövligt, säger Johan Franco Cereceda, Världens Viners chefredaktör och initiativtagare till kursen.
Att kunna mycket om dryck innebär inte att man automatiskt är en duktig dryckesskribent. Det menar Världens Viners chefredaktör Johan Franco Cereceda som tillsammans med teamet bakom Nackastrandsmässan nu startar en kurs i öl-, vin- och dryckesjournalistik.
– Jag ser att dryckeskunskapen finns och att viljan att skriva är stor. Däremot kan det finnas brister i det journalistiska tänket, något jag med kursen vill ändra på, förklarar Johan Franco Cereceda.
Kursen vänder sig till dryckeskunniga, bloggare, sommelierer och annat branschfolk.
? Samtidigt ska kursen också vara inspirerande där vi går igenom de viktigaste grunderna inom journalistiken.
Lite ur innehållet:
Att förstå det journalistiska språket
Genomgång av olika genrer: notiser, nyhetsartiklar och reportage
Genomgång av olika texter i magasin och dagstidningar
Textkritik
Praktiska övningar, som rubriksättning, ingress-skrivande, notisskrivande
Fördjupning  pressmeddelande
nyhetsartikel
reportage
Varje kursdeltagare som går kursen kan titulera sig Diplomerad dryckesskribent och får ett diplom/kursintyg. Som diplomerad dryckesskribent har du access till Nackastrandsmässans samtliga dryckesmässor.

Johan Franco Cereceda är chefredaktör på Världens Viner samt redaktionschef på Allt om Whisky. Han har arbetat med dryckesjournalistik i närmare 20 år, utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm och har skrivit för bland annat Allt om Vin, RES, Svenska Dagbladet, Bolaget och Residence.
För mer info, gå in på www.stockholmbeer.se och läs under fliken Information

Kontaktinformation:
Johan Franco Cereceda, +46 70 609 80 86, johan@tastynews.se


Ls mer om Hanna Reuterwall >>
12
2015 09 21

Sortiment under mssan

Nu har vi fått klart med vårt sortiment som vi tar med oss till mässan. Det blir 33 noga utvalda sorter av single cask cask strengh whisky. Kan det vara så att vi har mässan bredaste sortiment av denna whisky? Besök vår sida här en klicka er in på denna länk http://www.bergslagensdestilleri.se/?p=2481


Ls mer om Bergslagen Destelleri rebro Ab >>
13
2015 09 21

Kungliga smaker av vilt med Kruovice och Karl Ljung

I höst samarbetar det tjeckiska ölvarumärket Krušovice med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, där kärlek till kvalitet, hantverk och god smak står i fokus. Karl Ljung har i denna anda komponerat en vilträtt, där smaken av det mörka lagerölet Krušovice ?erné i kombination med rökt hjort, skapar en spännande smakupplevelse.


Ls mer om krusovice >>
14
2015 09 21

Paulaner bjuder in till Oktoberfest p Stockholm Beer and Whiskey Festival

Det här året får Stockholm Beer and Whiskey Festival ett nytt spännande tillskott då Paulaner bestämt sig för att skapa en autentisk Oktoberfest för mässbesökarna.


Ls mer om paulaner >>
15
2015 09 21

Sex olika Troubadourl i belgisk blandlda frn Eskilstuna lkultur

I vår monter 207, Hall III, på Stockholm Beer festival kan du smaka på ölen i lådan.


Ls mer om eskilstunaolkultur >>
16
2015 09 18

Kanske vrldsunilk l

Viola Lakrits och Violstout


Ls hela artikeln >>
Ls mer om danderydsbryggeri >>
17
2015 09 16

Vasa goes south och Columbus goes north

Bryggare från Spanien besöker Eskilstuna Ölkulturs monter.


Ls mer om eskilstunaolkultur >>
18
2015 09 16

Boken om Eskilstuna lkultur

Mikrobryggeriet Eskilstuna Ölkultur startades 2003 av hembryggare som en pub. Idag är det ett företag med åtta anställda som producerar över 150 000 liter öl och en förening med drygt 2 000 medlemmar kring en bryggeripub.


Ls mer om eskilstunaolkultur >>
19
2015 09 15

We're excited to bring our latest creation to Stockholm Beer & Whisky Festival - Dykes Brewery's Red Ale!

Although we like to color outside the lines, we agree that basic beer styles exist and should be respected. Our Red Ale live on the margin of that beer style, waiting to be discovered by the thirsty and adventurous. Expect a balanced beer, with a lovely toasted malt characters and a light fruitiness from the selected hops.


Ls mer om dykesbrewery >>
20
2015 09 11

Passa p att se hur ett bryggeri ser ut frn insidan

Börja årets ölfestival hos oss på Nynäshamns Ångbryggeri med öl, bryggerivisning och lunch.


Ls mer om Nynshamns ngbryggeri >>
21
2015 09 11

Caf Proviant Dry Appel

För 5 månader sedan började vi klippa och ansa våra äppelträd. För 3 veckor sedan plockade vi de första äpplena av sorten Julyred. Idag brygger vi äntligen dom första 100L Café Proviant Äppelcider och av restprodukten gör vi 100 kg äppelmos.


Ls mer om proviant >>
22
2015 09 04

Kom & trffa vr destillatr i montern

Vill ni veta mer om tekniken destillering, så kom till Gnesta Bränneris monter & träffa vår destillatör och blender Malin.


Ls mer om Gnesta Brnneri >>
23
2015 08 27

Box Destilleri AB frdubblar omsttningen och frbttrar resultatet

Vi blir mer och mer ett etablerat whiskydestilleri för varje år. Att lägga grunden för ett nytt whiskymärke på den globala marknaden är en stor utmaning som även innefattar stora möjligheter. Årets första sex månader har som förväntat varit mycket händelserika.


Ls mer om boxdestilleri >>
24
2015 08 27

Vi presenterar vra nyaste l

Du får möjlighet att smaka våra nyaste och kommande öl.


Ls mer om Jdras Bryggeri >>
25
2015 08 24

Pilsner Urquell tillbaka i originalflaskan

1842 var ett banbrytande år för ölindustrin då Pilsner Urquell lanserade den första ljusa lagerölen. 173 år senare går Pilsner Urquell tillbaka till ursprunget – under Stockholm Beer and Whisky Festival presenteras en nygammal flaskdesign där det gröna glaset bytts ut mot originalfärgen brunt. Samtidigt erbjuds besökare att exklusivt provsmaka Plzen Water, som med sin mjukhet har präglat Pilsner Urquells karaktär sedan dag ett.

Även etiketten är ny och knyter an till rötterna, och pryds bland annat av en målning föreställande entrén till det välkända bryggeriet.

– Pilsner Urquell var den första ljusa lagern i världen och tappades från början på brun flaska. För de trogna öldrickarnas skull återgår vi nu till vår originalflaska och det bruna glaset. Men den unika bittersöta smaken förblir självklart som den alltid har varit, säger Rickard Svensson, nordisk marknadschef SABMiller.

Under Stockholm Beer and Whisky Festival bjuder Pilsner Urquell på exklusiv smakprovning av vattnet från den källa som Pilsner Urquell alltid har använt.

– Pilsner består till 98 procent av vatten. Vattnets kvalitet är alltså avgörande för ölens smak. Det här är en chans att få smaka på vattnet som en gång i tiden skapade lagerölen och som fortfarande ligger till grund för Pilsner Urquells mjukhet – något för alla ölälskare som vill ha en vattenpaus med kvalitet under festivalen, säger Rickard Svensson om det kolsyrade vattnet som levereras direkt från Tjeckien.

Vattnet från Plzen innehåller få mineraler vilket gör att det passar särskilt bra till att brygga en mjuk, ren, gyllene lager. Hårdare vatten gynnar mer bitter öl.

Efter festivalen kommer Plzen Water även finnas tillgängligt på Bar Central, Tjoget och Häktet i Stockholm under en begränsad period.


Om Pilsner Urquell
Pilsner Urquell är det äkta pilsneroriginalet, och namnet betyder just ”pilsner från den ursprungliga källan”. Det är världens första klara, gyllene och underjästa öl, signerat bryggmästare Josef Groll år 1842. Pilsner Urquell tillverkas i Pilsen [Plzen] av den finaste tjeckiska Saaz-humlen.

Om SABMiller
SABMiller är världens näst största öltillverkare med verksamhet på sex kontinenter. I portföljen finns bland annat Pilsner Urquell, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro och Miller Genuine Draft. I koncernen finns över 100 bryggerier och mer än 200 unika varumärken.

För mer information, vänligen kontakta
Matilda Konkell, presskontakt, Golin
matilda.konkell@golin.com, 070-924 87 44


Ls hela artikeln >>
Ls mer om Hanna Reuterwall >>
26
2015 08 21

Spruce Ale smaksatt med granskott! S hr smakar Sverige!


Ls hela artikeln >>
Ls mer om Hanna Reuterwall >>
27
2015 08 20

Sommarklubben p Rkeriet fortstter! Swedish Brand och Tusker Beer kr rkigt, stkigt, stekigt Torsdagen den 20 samt den 28 augusti kl 18-21, DJ Rasta Robban spelar sknt gungig sommarmusik. Missa inte detta!


Ls mer om Swedish Brand >>
28
2015 08 14

Vrldens frsta Brown Ale, klosterl frn Belgien och nyzeelndskt hantverk - allt i samma monter!

I år bjuder GL Brands in besökarna att prova världens första och största brown ale (Newcastle Brown Ale), klosteröl från välrenommerade Affligem och nya spännande smaker från nyzeeländska Monteith's Brewing Co.


Ls hela artikeln >>
Ls mer om GL Brands >>
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se