24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

Rodenbach och Boon - Belgisk suröl och lambic

Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach och är en definitiv hörnsten i Belgiens öl-under. Rodenbach har 294 ekfat som man lagrar sin öl på, varav några är 150 år gamla. Rodenbach är en sötsur öl med komplex fruktighet och en härligt uppfriskande ton. Rodenbach är en viktig del av Flanderns öl- och industrihistoria. 
Brouwereij Boon. Lambic är spontanjäst öl vilket betyder att ingen ”kontrollerad” jäst är tillsatt. Ölet jäser med hjälp av de mikroorganismer som finns naturligt i luften på bryggeriet. Detta tar betydligt längre tid och ger ett torrt syrligt öl med ”vinkaraktär”. Boon är öl-magi både när det gäller denna uråldriga produktionsteknik och smakerna som detta ljuvliga märke representerar.

Du avnjuter dessa fantastiska ikoner tillsammans med föreläsaren Patrick van Leijsen från Palm Belgian Craft Breweries. Palm förvaltar bryggerierna Boon och Rodenbach.


Vi njuter av följande öl:
RODENBACH GRAND CRU
RODENABCH VINTAGE
RODENBACH CARACTERE ROUGE
BOON OUDE KRIEK
BOON OUDE GEUZE
BOON FRAMBOISE

Varmt välkommen!

www.olkollen.se – gilla oss på Facebook

 

 2 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Rodenbach och Boon - 15.00
Patrick van Leijsen 
150:- 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se