Nordfrankrikes calvados är världens mest berömda fruktdestillat. I den här provningen får du lära dig grunderna i var och hur calvados framställs och bekanta dig med de olika stilar som förekommer. Michel Jamais, som har skrivit flera böcker om sprit och sedan mitten av 1990-talet utbildar sommelier och bartenders i ämnet sprit, leder dig genom provningen, som också innefattar klassisk normandisk äppelcider. (provning av cider och 4 sorter calvados)
Michel har ett långt förflutet som kökschef, sommelier och restaurangchef. Sedan 1997 verkar han på heltid som konsult, utbildare och skribent inom drycker. Hittills har han skrivit 14 böcker om drycker, däribland 3 spritböcker och den storsäljande Michels Öl & Mat. Michel har under 25 års tid rest över hela världen i jakt på de godaste vinerna, men en och annan god öl har också slunkit ner. Med över 6 000 föreläsningar om drycker bakom sig är Michel en lika erfaren och pedagogisk som medryckande föredragshållare. Här på Stockholm Beer Festival har Michel figurerat sedan 2005 och haft tusentals nöjda deltagare på Ölskola I, Ölskola 1 med öl och mat i kombination, skolorna om Calvados och den nya för i år, Destillatskola, ett passande tema då Michel precis till festivalen utkommer med sina nya stora spritbok, Livets Vatten.