24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

“In Rye we trust: making 100% malted Rye Whisky”

Kyrö destilleri producerar idag 40 000 liter premium sprit med stor framgång på hemmamarknaden och man har även lyckats inom export då kvaliteten är ”top notch”. Kyrö erövrade nyligen titeln ”världens bästa gin & tonic” vid International Wine & Spirit Challenge i 2015.

Förutom Napue Gin så är Juuri är en av de första produkterna som man valt att lansera. Juuri är en olagrad rågwhisky med en lätt sötma, och toner av lakritsrot, anis samt finskt rågbröd. Nu har de även utkommit med ekfatslagrade varianter av Juuri och Napue i form av Verso och Koskue.

Iden till att starta Kyrö destilleri kom till hantverksdestilleriets CEO under en träff i bastun med vänner. Det ledde sedermera till att destilleriet öppnades i 2012. En av ägarna bodde granne med ett gammalt mejeri som användes som upplag till gamla bilar.  Man bestämde sig för att rekvirera mejeriet, göra om det till ett destilleri och några år senare så ägs alltså Kyrödestilleri av fem aktieägare och man har en heltidsanställd destillatör på plats.

Kyrös motto är kvalitet framför kvantitet, och humor som en del av allt de gör…kanske då en av aktieägarna tidigare arbetade som ståuppkomiker!  På en bild från Kyrö springer till exempel aktieägarna nakna genom ett rågfält i lilla byn Isokyrö…aj aj!

I denna master klass så berättar Mikko om den spännande resan med att starta upp Kyrö destilleri och vägen till internationell framgång. Välkomna!
 

Kyrö Destillery Company

Wild Finnish Gin & Tonic
 

Mikko Koskinen
Kalle Master distiller
 25 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Kyr destilleri - 21.00
Mikko Koskinen  
190:- 
 26 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Kyr destilleri - 15.30
Mikko Koskinen  
190:- 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se