24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

Nu kommer grappa på allvar. Äntligen.

Grappa är ett enastående destillat som av olika skäl hamnat i spritvärldens bakvatten.
När man provar en äkta grappa är detta svårt att förstå. Men nu handlar ju smakupplevelser inte bara om aromer utan om så mycket annat. Situation, tradition, trender, varumärken, kändisskap, reklam, pengar...och fördomar! Eller okunskap om man så vill.

Under många år har grappa varit rov för vilda fantasier, gissningar och antaganden. Böcker om grappa har lyst med sin frånvaro. (Inte numera dock!) Däremot florerar alltjämt den dåliga grappan och som turist i Italien är det oftast den man möter. På krogen såväl som ute i handeln dvs. den industriproducerade grappan – platt och tillintetsägande, "äcklig" skulle många säga. Och tyvärr är det den grappan som fått representera grappa generellt. Att det skulle finnas en annan grappa – hantverksmässigt producerad och smakrikare än något annat destillat – har världen inte en aning om. Men faktum är att den äkta grappan nu etablerar sig raskt  på alla svenska krogar med anspråk på kvalitet och kunnande.

Nu kan du få en snabblektion om vad riktig grappa är och hur den smakar. Jag lovar: är det första gången kommer din uppfattning om destillat och smaker att förändras för alltid. 

Ove Boudin
 2 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Grappaprovning - 16.30
Ove Boudin 
190:- 
 3 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Grappaprovning - 14.00
Ove Boudin 
190:- 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se