25-27 SEPTEMBER & 2-4 OKTOBER 2014
 
 

Grundkurs i Whisky

 

Kan man beskriva whiskytillverkningen med 20 ord?


”Det behövs tre ingredienser: vatten, spannmål och jäst. Spannmålen mals, blandas med varmt vatten, jäses och destilleras. Därefter vidtar lagringen.”
Systembolaget

Så enkelt är det! Vi ska aldrig förringa detta underbara hantverk men vi får heller inte vara rädda för att lära oss. Det finns så många faktorer som gör varje whisky unik men grunden är densamma.

Detta är en grundkurs där vi inte svänger med engelska ord och facktermer som lätt gör att man missar något. Tanken är att du ska lära dig grunderna för att sedan förstå dig på alla typer av whisky i sin helhet. Vad som händer då är du kan hitta din egen stil, läsa etiketter på nya produkter och redan där kunna dra slutsatsen att det är en whisky i din smak.

Vi kommer gå igenom varför whisky smakar whisky helt enkelt. Reda ut alla typer av kategorier som blended, single malt, grain whisky etc. Länder och regioner är en viktig del av whisky som vi både kommer testa och lära oss dess personligheter.

Kursledare är Tommy Isaksson som jobbar som Whisky Brand Ambassador på Berntson Brands i Sverige. I 10 år har Tommy utbildat över 10.000 restauranganställda och konsumenter i dryck. Han anser sig själv jobba mer i upplevelsebranschen än dryckesbranschen.  Det ska vara kul och lärorikt, precis som whisky.

 

Tommy Isaksson
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se