Vad är det som kan gå fel i vinframställningen och vad kan vinmakaren göra för att förhindra det.
Kom och prova några vanliga defekter i vin!
Lärare på Restaurangakademien
Stol nr 8 Spritkemist i Spritakademien
Produktutveckling sprit
Kvalitetssäkring
Jag pratar alltså först om vilka fel som kan uppstå och hur man förhindrar det. Därefter provar vi några av de vanligaste defekterna. Fyra defekter och ett referensprov.
Mer om mig:
Har arbetat i vin- och spritbranschen sedan 1975 med start på Vin & sprit där jag var laboratoriechef och sedan 1995 har jag verkat som konsult i branschen i mitt företag Viness AB. Är lärare på Restaurangakademiens sommelierutbildning och sitter på stol nr 8 (spritkemist) i Spritakademien.
De senaste åren har det blivit allt mer produktutveckling av spritdrycker, både egna varumärken och andras.
Viness - Solveig Sommarström