29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 

Fakta om Teeling Irish Whiskey Craft Distillery:


The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu. Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft-destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst.


Teeling Distillery har blivit överösta med internationella priser för sina underbart goda craft-whiskey-buteljeringar den senaste tiden. 2016 tilldelades man även det fina priset som årets bästa whiskeyattraktion vid World Whisky Awards.


Teelings whiskey är icke kylfiltrerade och helt fria från tillsatser vilket gör att whiskeyns naturliga smaker bevaras på ett optimalt sätt.

Vi provar:

Teeling Rum Cask Small Batch 46%
Teeling Single Malt Whiskey 46%
Teeling Single Grain 46%
Teeling Single Malt 24 YO 46%
Teeling Distillery Reserve 11 YO Cask Strength

 

Nyhet på Systembolaget:

Äntligen kommer det prisade craft-destilleriet Teeling från den irländska huvudstaden Dublin in på de permanenta hyllorna på Systembolaget. Det är destilleriets flaggskepp Teeling Small Batch Rum Cask som lanseras i fast sortiment med säljstart den 1 september. Whiskeyn är en icke kylfiltrerad blend på 46% som slutlagrats på handplockade romfat. En delikat whiskeyupplevelse. Pris 329 kr. Nr 20215.

 01 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Teeling Whiskey - 17.00
Hugh MacGabhann 
190 kr 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se