29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 

BEER BEFORE GLORY

Så lyder de ledord som Firestone Walker jobbar efter genom att ständigt påminna sig själva om allt de gör är för ölets skull. Visionen är det perfekta ölet som de alltid strävar mot vilket gör att de aldrig nöjer sig med bara gott nog. ”Beer before glory” handlar om deras hantverk, något som Firestone Walker ständigt ödmjukt finslipar.

Firestone Walker Brewing Company är historien om två svågrar: Adam Firestone och David Walker som tillsammans började brygga öl 1996 mitt bland vingårdarna i Kalifornien. I år firar bryggeriet 20 år och anses vara ett av USA:s främsta hantverksbryggerier med tre bryggerier längs den Kaliforniska kuststräckan. Även om de prisbelönta ölen är kända långt utanför delstatens gränser så avnjuts fortfarande över 80% av produktionen på hemmaplan inom Kalifornien. Därför är det väldigt roligt att Firestone Walker valt Sverige som en av sina första marknader att exportera till.

I samband med lanseringen av Firestone Walker i Sverige har Jeffers Richardson kommit på besök. Jeffers är den ursprungliga bryggmästaren på Firestone Walker och var med och tog fram deras första klassiker, Double Barrel Ale. Efter en lång karriär som bryggare är nu cirkeln sluten och Jeffers är tillbaka hos Firestone Walker, nu som ”Barrelmeister” och är på besök här på Stockholm Beer & Whisky Festival för att presentera Firestone Walker och deras öl.

Jeffers Richardson Barrelmeister
 29 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Firestone Walker Brewing Co - 17.00
Jeffers Richardson 
150 kr 
 30 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Firestone Walker Brewing Co - 19.00
Jeffers Richardson 
150 kr 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se