29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 

Provsmakning av historia

Under ledning av ölexperten Bjarke Bundgaard och bryggmästaren Erik Lund får du  lära dig mer om den spännande historien bakom lagerölet samt provsmaka den återskapade versionen av världens första moderna lageröl. Under utbildningen får du även möjlighet att prova rariteter som en Jacobsen Porter, Jacobsen India Pale Ale och en 20 år lagrad Carlsberg Specialbrew som togs fram till Carlsbergs 150-årsjubileum.

Utbildare
Bjarke Bundgaard är en av de ledande experterna inom dansk ölhistoria och specifikt Carlsbergs. Bundgaard tog sin master i social science 2002 och har under många år studerat den industriella bryggeriverksamhetens historia.

Erik Lund är bryggerichef för Brewing Science och Technology research group på Carlsbergs forskningslaboratorium, där han under de senaste 14 åren har arbetat med ölbryggeriets samtliga element.

Mer om Father of Lager
Carlsbergs laboratorium har återskapat historisk öl från 1883. Den återskapade ölen är bryggd med exakt samma originaljäst och teknik som revolutionerade bryggarkonsten för 133 år sedan. Den gamla jästen, som under sent 1800-tal skapade föregångaren till dagens moderna lager, har överlevt i en flaska i Carlsbergs källare.

Om Carlsbergs forskningslaboratorium
Carlsbergs forskningslaboratorium startades år 1875 för att utveckla vetenskapen om malt, bryggning och jäsning. Det är välkänt för flera extraordinära vetenskapliga upptäckter under det senaste århundradet, från Professor Dr. Emil Chr. Hansens metod att rena jäst, till utvecklingen av pH-skalan.

 29 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Father of Lager - 17.00
Bjarke & Erik 
150 kr 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se