Genuin Bayrare hos Monks
Redan 1884 grundades familjebryggeriet Brauhaus Riegele i Augsburg i Bayern. Nu leds det av femte generationen bryggare och bryggmästare är sverigebekanta Frank Mueller, som tidigare arbetat på några av Sveriges största bryggerier.
Riegele brygger sin öl i enlighet med den tyska renhetsprincipen. Den innebär att inget annat än malt, humle, jäst och vatten får förekomma bryggningen. Lagen - ”Reinheitsgebot”- tillkom i Bayern 1516 och är en av de äldsta lagarna om livsmedelskvalitet.
Enkla recept men komplicerade metoder är hur Riegele beskriver sitt hantverk. Trots att ingredienserna och bryggprocessen knappt ändrats på flera hundra år så utvecklas ölkulturen ständigt och med moderna verktyg kan man förfina processerna för att skapa ännu bättre öl.
– Riegele är inget mikrobryggeri, men ändå så lång från massproducerad öl som man kan komma. Genom att ta tillvara på traditioner och recept från fler än hundra år sedan har man lyckats bibehålla samma höga kvalitet som från bryggeriets början. Därför har vi valt att ta in bryggeriets öl till oss, säger Recep Celik, som är marknadsansvarig på Monks Café & Brewery.
Ölen från Brauhaus Riegele:
Riegele Aechtes Dunkel |
4,90% |
50cl |
Mörk Lager |
Riegele Alte Weisse |
5,00% |
50cl |
Mörk Vete |
Riegele Commerzienrat |
5,20% |
33cl |
Ljus Lager |
Riegele Feines Urhell |
4,70% |
50cl |
Ljus Lager |
Riegele Golden seit 1386 |
4,50% |
33cl |
Ljus Lager |
Riegele Kellerbier |
5,00% |
50cl |
Amber |
Riegele Leichte Weisse |
2,90% |
50cl |
Veteöl |
Riegele Speziator |
7,50% |
50cl |
Amber Lager |
Riegele Würziges Export |
5,10% |
50cl |
Ljus Lager |
Misse Ljungström