Belgiska Struise Brouwery är ”Världens bästa bryggare” men har inget eget bryggeri!
Bryggmästaren från De Struise Brouwery kommer att besöka ölfestivalen och går att träffa hos Monks Café. Bryggeriet är unikt!
Struise har nämligen inget eget bryggeri. Det belgiska bryggarteamet på fyra personer har goda relationer med bryggerier i närområdet som lånar ut sina lokaler till de hyllade bryggarna. Tack vare sin innovativa känsla för smaker, sin originalitet och höga kvalitet har ”bryggeriet” klättrat upp på listan över världens bästa bryggare.
Att Struise är hyllade är lite av en underdrift i sammanhanget. På ratebeer.com har Struise fyra av de tio bästa ölen från Belgien. De rankas som nummer ett bland världens 100 bästa bryggare och guldmedaljerna regnar över deras brygder.
Hur gör de det? Genom att uppdatera ölkulturen med ett kvalitetstänkande som de stora bryggerierna inte kan. Eftersom de brygger ölen på fritiden som en hobby har de inga ekonomiska krav på att snabbt få ut sin öl. De lagras ofta lång tid, vissa på ekfat, innan de släppt till den längtande marknaden.
– Struise är något av ett fenomen i ölvärlden. De verkar ha någon typ av gyllene fingrar, då allt de tar i blir till guld. Hela världens ölelit är ense om att de här gubbarna, som gör detta på fritiden, har ett synsätt till hela bryggningsprocessen som berikar kulturen med innovativitet, lekfullhet och framförallt originalitet.
Recep Celik, Marknadsansvarig, Monks Café
Här är ölen från De Struise Brouwery!
Struise Witte, 5,0%, Veteöl
Struise Rossel, 5,0%, Amber Ale
Kloeke Blond, 6,0%, Blond Ale
Pannepot, 10,0%, Amber Ale
Black Albert, 5,0%, Veteöl
Pannepot Reserva,10,0%, Amber Ale
Pannepot Grand Reserva, 10,0%, Amber Ale
Earthmonk , 8%, Sour Ale
Tsjeeses, 10,0%, Julöl
Struiselensis, 6,0%, Blond Ale
Jack Black - (800 liter bryggt av svenska ölfantaster maj 2008)
Struises öl kan avsmakas på Monks Café på Wallingatan 38 i centrala Stockholm.
Misse Ljungström