Stjärnspäckade Master Class-provningar
Under festivalens samtliga dagar arrangeras whiskykurser och whiskyprovningar som man bara inte får missa! Michael Nilsson på Akkurat, som ansvarar för whiskyskolorna på Stockholm Beer & Whisky, berättar att här finns provningar med stjärnor som Max McFarlane, chiefblender på Highland Park sedan över 30 år och med Martin Markvardsen, mannen som besökt alla Skottlands destillerier och är märkesambassadör hos Maxxium.
Det blir Caol Ila provningar med Billy Stitchell, distillery manager och fjärde generationen i sin familj som arbetar på destilleriet. Provningar med Mickey Heads från Ardbeg, med Donald Renwick, som tidigare var på Lagavulin, men nu på Royal Lochnagar. Provningar med Steve Grossman på Sierra Nevada, med Iain McCallum, som bara är drygt 30 år och chief blender på Bowmore och Auchentoshan. Provningar med Ian Miller, som är global ambassador på Glenfiddich, Cardhuprovningar med sverigebekanta Duncan Tait och Pru Jowett, som kan kan det mesta om whiskyframställning och logistik samt provningar av whisky från Suntorys destilleri Yamasaki med Mike Miyamoto, som är general manager. Från Cooley kommer Daire O´Brien och från Balvenie David Mair, som arbetat mer än 20 år hos Grant att leda spännande provningar. Missa inte att anmäla Dig till whiskyskolan och någon eller några av provningarna!
Misse Ljungström