24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 

Cointreau

 
Adress:
Box 10296 
Postort:
434 23 Kungsbacka 
 
Kontaktperson:
Sanna Albrektson 
Telefon:
010-762 43 00 
E-Post:
susanna@nigab.se 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall II

Det finns mnga hemligheter i dryckesvrlden, men knappast ngon s vl bevarad som brderna Cointreaus gamla 1800-tals recept p apelsinlikr. I dag r Cointreau en del av den franska folksjlen, en omistlig klassiker p krogar och barer ver hela vrlden och en apelsinlikr som inte liknar ngon annan.

Cointreau fr sin alldeles speciella bittersyrliga och eldiga stma frn mycket noggrant utvalda apelsiner. Till stor del kommer dessa frn bolagets egna odlingar p Haiti, men ocks frn spanska och brasilianska odlingar. I receptet ingr bde mogna och omogna apelsiner. Till skillnad frn andra likrer anvnder Cointreau inte bara apelsinfrukten utan ven oljor, blommor och blad frn apelsintrden, vilket sgs vara en del av hemligheten. Noggrannheten och omsorgen r rigors. Frukterna handplockas och skalas manuellt, dr skal frn vissa apelsiner torkas i solen medan andra genomgr andra processer. Receptet r nst intill en statshemlighet och beskare p destilleriet i Angers ger bara tilltrde till delar av anlggningen. Den unika smaken r till stor del en fljd av maceration, vilket innebr apelsinskalen fr dra i alkohol dr smakerna lngsamt kommer fram och gifter sig med varandra innan essensen s smningom destilleras i kopparpannor.

http://www.cointreau.com

Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se