Severity: Notice
Message: Only variable references should be returned by reference
Filename: core/Common.php
Line Number: 239
Svenskt Mjöd är ett stycke extraherad svensk natur på flaska. Noggrant utvalda honungsskördar kompletteras med rent vatten och champagnejäst. Inget socker. Ingen pastörisering. Inga konstgjorda smakämnen. Däremot finns mjöd som blandats med bär och kryddor. Likt vindruvan har honungsskörden förmåga att fånga upp och ta smak av lokala växtförhållanden. Svenskt Mjöd har vad som i vinkretsar kallas terroir. Idag finns ett 30-tal lokalproducerade produkter i Systembolagets beställningssortiment.
Från basen i Hällefors utanför Grythyttan har Mjödhamnens mobila bryggeri gjort nedslag hos många av Sveriges biodlare, från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Under StockholmBeer kommer bussen stå parkerad strax utanför mässlokalen för att tillverka traditionellt mjöd på honung från Värmdö, ett fläderbärsmjöd där bären kommer från Lansätter Gård samt ett svartvinbärsmjöd från Stavtorps Bigårdar vilka förutom honung har svartvinbärssaft.
Mjödhamnens nya produktstrategi är att fyra produkter ska framställas i större volym. Den första produkten i denna serie lanserades i maj 2013, Sommar, en torr roséblend baserad på åtta olika mjöd utvald av Carl Jan Granqvist som redan tagit sig in i Systembolagets ordinarie sortiment! Lagom till Stockholm Beer lanseras Vinter, en halvtorr blend på lite kryddigare mjöd med ett kraftigt inslag av pomerans, med undertoner av älggräs, tallskott och skvattram och svagt färgad av lingon, svarta vinbär och tranbär. Vinter har tagits fram specifikt för att fungera väl till julbord.