A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Stockholm Beer and Whisky Festival — Utställare
26-28 SEPTEMBER & 3-5 OKTOBER
 

Svensk Arrak Import AB

 
Adress:
c/o Stoltz Sundbyvägen 36A 
Postort:
645 51 Strängnäs 
 
Kontaktperson:
Jan Stoltz 
Telefon:
070-7315876 
E-Post:
svenskarrakimport@gmail.com 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall II

Om oss
Svensk Arrak Import AB grundades 2012 för att bedriva import och partihandel av alkoholhaltiga drycker. Vi har inriktat vår verksamhet på import av kvalitets-arrak från Sri Lanka s.k. Ceylon-arrak.

Om arrak
Med arrak avses i västvärlden alla spritdrycker från Ostindien. Det finns två huvudtyper av arrak, dels den som tillverkas av palmvin, dels den som tillverkas av sockerrör.
Ostindien var ett samlingsnamn för allt land öster om Afrika och omfattade den indiska subkontinenten, benämnd främre Indien (Indien, Bangladesh, Burma och Sri Lanka), bortre Indien (Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Singapore och Malaysia) samt Kina.

Ceylon-arrak
I Sri Lanka har destillerade drycker framställts långt innan europeerna anlände till ön. Ceylon-arrak framställs av ren palmsav som innehåller 10-12 % socker. På 1600-talet byggde Portugiserna ut arraksindustrin med kokosplantager och destillerier samt handeln med arrak till Europa. Holländarna tog över på 1700-talet och byggde upp en omfattande arraksindstri med en blomstrande handel. Engelsmännen tog slutligen över på 1800-talet och förfinade arrakstillverkningen till fulländning. Exporten till Europa upphörde i samband med 2:a världskriget.

Vår arrak
Vi importerar vår Ceylon-arrak från IDL, ID Lanka Ltd (tidigare Gilbeys Lanka Ltd) som är Sri Lankas näst största destilleri med en årsproduktion på 4 miljoner liter spritdrycker.
Vi ställer ut med deras Aybrook & Mason, Old Reserve och Old Arrack. Dessa varumärken är kända för sin utsökta kvalitet alltsedan de introducerades första gången av Aybrook & Mason år 1870.

Om punsch
Sverige har en lång tradition av arrak genom den svenska arraks-punschen. Vid punsch- beredning används Batavia-arrak från Java som tillverkas av melass. Ceylon-arrak framställs av palmsav och har en annan smakpalett än Batavia-arrak.

Ceylon-arrak är en urgammal kulturdryck som nu kommer det svenska folket till åtnjutande.

Sprit
TYP
URSPRUNG
ART.NR.
PRIS
Old Reserve 
Arrak 
Sri Lanka 
 
 
Old Arrack 
Arrak 
Sri Lanka 
 
 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se