24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 

BEER MAKERS DINNER MED LONDONBRYGGERIERNA CRATE OCH FOURPURE PÅ NYTORGET 6


Onsdag den 23 september klockan 18.30 kommer de Londonbaserade bryggerierna Crate och Fourpure att hålla en gemensam Beer Makers Dinner tillsammans med restaurang Nytorget 6 på Södermalm i Stockholm.

Mikrobryggarscenen i Storbritannien har boomat de senaste åren och i dag öppnas det här tre nya bryggerier i veckan. London är motorn i den enorma ökningen som skett, och två bryggerier som har varit med och drivit utvecklingen framåt är Crate och Fourpure.

Under middagen på Nytorget 6 så kommer sju rätter att serveras tillsammans med lika många öl från de två bryggerierna. Bryggarna från både Fourpure och Crate är självklart på plats under kvällen för att samtidigt berätta mer om Londons bryggarscen, sin filosofi och sina olika öl.

Ett begränsat antal platser kan bokas direkt via Nytorget 6 (endast bokning via mail - info@nytorget6.com) till en kostnad av 495 sek. 

Mer information om bryggerierna:

CRATE BREWERY – IPA, LAGER & STOUT FRÅN HACKNEY WICK
Crate Brewery huserar i ett gammalt tryckeri i stadsdelen Hackney Wick i nordöstra London och grundades 2012 av syskonen Tom & Jess Sexton och deras vän Neil Hinchley. Crates produkter kännetecknas av att dom är fulla av smak och arom samtidigt som dom ändå tilltalar brett. Crate återfinns idag hos flera av världens främsta hotell, restauranger och barer, såsom Somerset House, The Berkeley och The Ace Hotel, såväl som på Jamie Olivers och Gordon Ramsays restauranger.

FOURPURE – PALE ALE, IPA OCH BROWN ALE FRÅN LONDONS BURKPIONJÄR
Fourpure är ett Londonbaserat familjebryggeri som grundades 2013 av bröderna Dan och Tom Lowe. Bryggarfilosofin grundar sig i en omsorg för detaljer. Fourpure vill gärna vara nyskapande och driva innovationen framåt, men aldrig på bekostnad av hantverkets grundprinciper. Det är också från respekten för bryggningens fyra essentiella ingredienser: korn, jäst, humle och vatten som inspirationen till namnet Fourpure är hämtat.

Fourpure brygger en rad olika sorters öl och bryggeriet var det första brittiska hantverksbryggeriet att välja burk framför flaska för alla sina produkter. Något de själva menar ger optimalt skydd för att servera ölen precis så som den är tänkt att smaka, samtidigt som det också är snällare mot miljön.

För den som inte har möjlighet att besöka middagen på Nytorget 6 så finns det även andra möjligheter att bekanta sig med både Crate och Fourpure under de närmaste veckorna. Båda bryggerierna är på plats i Stockholm under festivalen, och från 23 september till 4 oktober så kommer även Crate och Fourpure att göra tap takeovers på restaurangerna Nytorget 6 och hos Meatballs på Nytorgsgatan 30. 

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se