Lärare

Michel Jamais

Michel har ett långt förflutet som kökschef, sommelier och restaurangchef. Sedan 1997 verkar han på heltid som konsult, utbildare och skribent inom drycker. Hittills har han skrivit/komponerat 10 böcker om drycker, däribland 2 spritböcker och den storsäljande Michels Öl & Mat. Michel har under 20 års tid rest över hela världen i jakt på de godaste vinerna, men en och annan god öl har också slunkit ner. Med över 3 000 föreläsningar om drycker bakom sig är Michel en lika erfaren och pedagogisk som medryckande föredragshållare. Här på Stockholm Beer Festival har Michel figurerat i några år och haft tusentals nöjda deltagare på Ölskola I och skolorna om Calvados.

Jan Erik "Janko" Svensson

Jan Erik "Janko" Svensson har ca 20 år erfarenhet av ölprovning och arbete med öl. Han har under årens lopp hållit i hundratals ölprovningar, medverkat i produktioner av informationsfilmer för bland annat systembolaget och skrivit hundratals krönikor och artiklar. Han har varit huvuddomare i SM för hembryggning sedan starten 1989 och varit aktiv som redaktör och lobbyist inom ramen för Svenska ölfrämjandet. Janko har skrivit den första och enda svenska läroboken i ämnet avsedd för högskolestudier i gastronomi samt är dessutom författare till en handbok i ämnet.

Micke Nilsson

Micke Nilsson jobbar till vardags på Akkurat i Stockholm där han håller whiskyprovningar och ansvarar för det gedigna whiskysortimentet. Han har organiserat och hållt whiskyresor till en mängd destillerier i Skottland, Irland och Japan och har under åren byggt upp ett stort kontaktnät i whiskyvärlden.

Michel Jamais
Jan Erik "Janko" Svensson
Micke Nilsson