Teerenpeli Single Malt Whisky
Här vankas en spännande provning med det finska whiskyundret Teerenpeli som tagit nordisk whisky till en ny nivå. Teerenpeli Distillery utsågs till världens bästa whiskydestilleri vid IWSC galan 2020.
Provningsledare är Brand Manager och sommelieren Martin Tjäder fån TOMP Beer, Wine & Spirits AB.


Vi provar följande:
Teerenpeli KASKI Single Malt Whisky
Teerenpeli KULO Single Malt Whisky
Teerenpeli SAVU Single Malt Whisky
Teerenpeli 10 Years Old Single Malt Whisky
Teerenpeli Hiiden Hirvi Single Malt Whisky

Familjeägda Teerenpeli Distillery grundades 2002 i Lahti, Finland. I dag är destilleriet det största destilleriet i Finland som specialiserat sig på att producera single malt whisky av högsta kvalitet. Man använder traditionell destillationsutrustning som köps från Skottland.
Det ursprungliga Teerenpeli-destilleriet ligger i samma byggnad med restaurang Taivaanranta i Lahtis centrum, Finland. Ett helt nytt destilleri öppnade 2015 bredvid Teerenpeli Brewery och ökade den totala kapaciteten med över 100 000 liter ny sprit per år. Det ursprungliga destilleriet i stadens centrum fortsätter destilleringen och möjliggör en del intressant produktutveckling.
Teerenpeli använder traditionella ”pot stills”, handgjorda i Skottland, och whiskyn lagras på olika ekfat. Man använder mestadels ex-sherry och ex-bourbon fat i produktionen men man lagrar också whisky i andra fat som exempelvis ex-port, ex-madeira och ex-rom fat.

Martin Tjder
 04 December - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Teerenpeli Single Malt Whisky - 17.00
Martin Tjder 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se