anCnoc Single Malt Whisky
Följ med på en spännande provning som för oss till de skotska högländerna och Knockdhu Distillery, hem för den i Sverige mycket uppskattade whiskyn anCnoc!
Provningsledare är Brand Ambassador och sommelieren Martin Tjäder fån TOMP Beer, Wine & Spirits AB.


Vi provar fölande:
anCnoc 12 Years Old Single Malt Whisky
anCnoc 18 Years Old Single Malt Whisky
anCnoc 24 Years Old Single Malt Whisky
anCnoc Peatheart Batch 2
anCnoc Sherry Cask Finish Peated Edition

anCnoc Single Malt Whisky tillverkas på destilleriet Knockdhu Distillery. När ändå det är utrett så kan vi översätta lite gaelic, Knockdhu betyder svarta kullen och anCnoc (uttalas ’a-nock’) betyder vid kullen. Denna mytomspunna och ljungtäckta kulle är anCnoc’s vattenkälla för att kunna tillverka denna prisbelönta single malt.
Knockdhu Distillery grundades 1892 av John Morrison som var en listig entreprenör. Han såg möjligheterna för att tillverka whisky just på denna plats strax öster om Speyside i norra Skottland. Området var perfekt för att odla korn och bränsle fanns det gott om då i stort sett hela Aberdeenshire är torvland. Vatten är en viktig ingrediens och från kullen flödar 4 bäckar med kristallklart vatten rakt ner mot destilleriet den naturliga vägen. Att The Great North Railway passerade destilleriet var inte heller helt dumt så Jim Morrison kunde transportera sitt flytande guld (whisky).
År 1892 ansågs Knockdhu distillery vara toppmodernt och idag är destilleriet varsamt uppdaterat. Ett av de bästa destilleribesöken om man vill se hur single malt alltid har tillverkats i kombination med hållbarhet.
 

 03 December - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
anCnoc Single Malt Whisky - 18.00
Martin Tjder 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se