Old Pulteney Single Malt Whiskey
Häng med och prova fantastisk single malt whisky med Old Pulteney från Skottlands saltstänkta nordöstra kust och hamnstaden Wick. Med 195 års erfarenhet av kustnära destillering är Old Pulteney otvivelaktigt ”The Maritime Malt”!

Provningsledare är Brand Ambassador och sommelieren Martin Tjäder fån TOMP Beer, Wine & Spirits AB samt Jonas Gyllenpanzar Stjerna från Dagens Dram samt tidigare Allt om Whiskystipendiat.

Vi provar följande:
Old Pulteney 12 Years Old Single Malt Whisky
Old Pulteney 15 Years Old Single Malt Whisky
Old Pulteney 18 Years Old Single Malt Whisky
Old Pulteney Huddart Single Malt Whisky
Old Pulteney Ambassador Cask 196 Allt om Whisky Single Malt Whisky

Pulteney Distillery ligger i staden Wick i norra Skottland. Staden ligger 2,5 mil söder om Skottlands nordligaste punkt på fastlandet. Wick har en fantastisk historia där vi nordbor också är inskrivna i böckerna, från vikingar till nordiska fiskare. Stadens namn kommer bland annat från ordet vik, uppkallat av vikingar som var i staden och förhandlade.
Destilleriet är ett av få i Skottland som är uppkallat efter en person, Sir William Johnstone Pulteney. William jobbade som advokat och investerade i olika projekt i Storbritannien, Indien och USA. År 1783 anlitade Sir William en man vid namn Thomas Telford för att designa hamnen i Wick, som på den tiden var Europas största fiskehamn. Sir William var under denna tid “Govenor of the British Fisheries Society”. Telford är ingenjören som gjort det möjligt för Pulteney Distillery att ha en vattenkälla perfekt för just whiskytillverkning. I Sverige har bland annat Thomas Telford varit projekterad på en kunglig inbjudan att fortsätta arbetet med Göta Kanal år 1806.
Sedan 1995 så ägs Pulteney Distillery av Inver House Distillers. 1997 lanserades storsäljaren Old Pulteney 12 YO och den lanserades sedan i Sverige 2005.
 

 04 December - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Old Pulteney Single Malt Whiskey - 15.00
Martin Tjder  
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se