Teeling Whiskey Company
Från hjärtat av Dublin provar vi hänryckande whiskey från prisbelönta Teeling Distillery som tagit ledningen för uppstarten av stadens whiskeyproduktion!
Provningsledare är Brand Manager och sommelieren Martin Tjäder fån TOMP Beer, Wine & Spirits AB och Teelings Whiskey Warrior Johan Strand.

Vi provar följande:
Teeling Small Batch Rum Cask Whiskey
Teeling Single Grain Whiskey
Teeling Single Malt Whiskey
Teeling Blackpitts Single Malt Whiskey
Teeling Sommelier Selection Amarone Cask Whiskey

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.
Bröderna bestämde sig 2015 för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömt för utsökt kopparpanns-whiskey. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.
Teeling har bland annat vunnit ”World´s Best Irish Single Malt NAS” vid World Whisky Awards 2021 för sin whiskey Blackpitts. Priset är ett fantastiskt kvitto på att hårt arbete och whiskeyvisioner kan löna sig.
”Vi upplever en extremt spännande och expansiv tid just nu för irländsk whiskey och vi är oerhört stolta för priset vi fått. Vi kommer att fortsätta att förnya den irländska whiskeyn och släppa nya varianter från Teeling whisky samt fortsätta expandera vår närvaro utomlands”, Jack Teeling, VD Teeling Whiskey Company.
The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.
 

 03 December - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Teeling Whiskey Company - 20.00
Martin Tjder 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se