NIKKA Whisky
Sverigepremiär för nya Master Classen från NIKKA Whisky - med Coffey Whisky samt världsnyheten Coffey Gin!
1918 begav sig Masataka Taketsuru ut på en lång sjöfärd mot Skottland och vid hemkomsten producerade han japans första whisky. 1934 etablerade Masataka Taketsuru Nikka whisky med destilleriet Yoichi och Miyagikyo följde 1969.
Internationella whiskyexperter har länge talat om det japanska whiskyundret och japansk whisky har under de senaste åren många gånger överglänst den skotska i ledande tävlingar runt om i världen. Välkommen att prova en bred presentation av de främsta uttrycken för det japanska whiskyundret under ledning av Sayumi Oyama från Nikka Whisky.
Vid denna provning får Ni en underhållande provning som ger både djup och bredd angående NIKKA.
Samt att Stockholm Beer är premiär för den nya Master Class som fokuserar på Coffey Whisky från NIKKA - samt världsnyheten Coffey Gin!
Provningsledare: Helg 1 Sara Larsson
Provningsledare: Helg 2 Sayumi Oyama
Sortiment på provningen
Nikka Coffey Gin
Nikka from the Barrel
Nikka Coffey Grain
Nikka Coffey Malt
Nikka Pure Malt Black