28-30 September & 5-7 oktober 2017
 
 

Vad döljer sig i Tjaerdalens spännande whiskyportfölj?

Vi har hunnit samla på oss ett antal whiskybuteljeringar i små upplagor, allt från unika fat som vi letat upp och själva fått möjlighet att buteljera under eget namn som oberoende buteljerare, buteljeringar som har tagits fram speciellt för oss tillsammans med våra samabetspartners, till slutlagringar av whisky på egna fat lagrade i eget lager invid vår tjärdal.

Vi väljer ut och provar 4-5 olika sorters whisky av olik karaktär, ålder, lagring, styrka etc.

Välkomna att prova och bedöma själv!

Provningsledare: Peter Jakobsson resp Anders Wink från Tjaerdalen Beer & Whisky.

 

Lite kuriosa om oss:

TJAERDALEN BEER & WHISKY
Vårt namn kommer från vårt läge nära en gammal tjärdal där tjära producerades i slutet av 1800-talet och in i 1900-talet.


Vi, Anders & Peter, bestämde oss våren 2015 för att göra något mer av vårt stora intresse, den erfarenhet och det kunnande som vi samlat på oss efter många år av whiskysamlande och gemensamma whiskyprovningar. Detta resulterade i att vi senare startade företaget Tjaerdalen. Att Beer också blev en del av namnet var en självklarhet eftersom Anders parallellt med whiskyintresset, även utvecklat en passion för och ett kunnande om just öl. Till vårt utbud har vi sedan adderat andra destillerade drycker, såsom Gin.
Vi håller till i utkanten av Umeå. Vår tjärdal är en plats som sedan länge har glömts bort och fallit in i skuggan av framtiden. Men här kan man fortfarande se spår som minner om bränder som slutade för många år sedan. I en tid då människans arbete resulterade i några få tunnor av den så eftertraktade produkten, tjära. Ett sätt att arbeta, som de flesta av oss nu har glömt bort, där produkten var resultatet av tid och perfektion. Vårt mål är att ansluta till denna historia och leverera utvalda drycker som också är småskaligt framställda och ett resultat av tid och perfektion.
I tjärdalen värderades tiden och omsorgen som krävdes för att framställa en god produkt. Hos oss översätts god i ordets många meningar; bl a smakrik, äkta och kraftfull. Så genom att noggrant producera och välja ut produkter som lever upp till kriterierna ställda av Tjaerdalen, försöker vi alltid ge en upplevelse.

 

 29 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas pÃ¥ plats!
Vad döljer sig i Tjaerdalens spännande whiskyportfölj? - 17.00
Peter Jakobsson 
190 
 07 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas pÃ¥ plats!
Vad döljer sig i Tjaerdalens spännande whiskyportfölj? - 15.00
Anders Wink 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se