Akebono startades 1997 av Åke Nordgren med ett brinnande intresse för mat och dryck som livsstil. Embryot finns att söka i sommarjobbet på Hotel Malmen i Stockholm på 60-talet och i början på 90-talet gjordes den första resan till Japan!
Den japanska kulturen och livsstilen imponerade och idén att starta ett företag som på ett lättförklarat och intressant sätt kunde föra fram det japanska budskapet om mat och dryck föddes.
Tillsammans med Suzanne Lindén och Dan Jay-Olsson driver Åke Nordgren sveriges ledande importföretag av japansk dryck där målet hela tiden är att utbilda och visa folk den fantastiska, men tyvärr ibland missförstådda, drycken från öst. Och intresset är stort! Nu för tiden kan man dricka sake på såväl finkrogar som små "hål-i-väggen" sushibarer.
Tillsammans har vi gjort över 130 resor till Japan under 28 års tid och kan svara på de flesta frågor både gällande japansk dryck & matkultur, och självklart allt annat du alltid velat veta.
ETT URVAL AV VÅRA ÖL & SAKEBRYGGERIER
Dewazakura Brewing
Enoki Shuzo
Kobe Shu-shin-kan Brewery
Tosa Brewing
Nabedana Brewing
Kiuchi Brewery
Heiwa Shuzo
Kinoshita Brewery
Nakashima Brewery
Miyasaka Brewery
ENTER SAKE