27-29 September & 4-6 oktober 2017
 
 

Branschnyheter

Här får ni senaste nytt direkt från utställarna.

 

NYHET: Dragon Blood Fierce Edition

Den svenska succén Dragon Blood finns nu i en specialutgåva med en mycket originell smak och som är 53% vol. stark.

Denna exklusiva utgåva heter Dragon Blood Fierce Edition och endast 1722 flaskor har tillverkats.

Under Stockholm Beer & Whisky Festival kommer ett begränsat antal flaskor Dragon Blood Fierce Edition att tas med så att besökarna ska kunna få tillfälle att smaka den.

Dragon Blood Fierce Edition finns i Systembolagets beställningssortiment, www.systembolaget.se/81626.

 

 

1
2018 09 25

Ytterligare öl på flaska..


Läs hela artikeln >>
Läs mer om PineRidgeBrewery >>
2
2018 09 24

Champagne Lansering

Champagne Michel Arnould Grand Cru re-lanseras återigen på den Svenska marknaden.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Vinveteranerna >>
3
2018 09 23

Grunion IPA släpps 1/12 men kan testas redan på SBWF

Grunion IPA heter nästa tillskott från Ballast Point Brewing i Sverige och i Systembolagets butiker. Ett humledominant öl vars utmärkande aromer och smak har givit den både guld- och silvermedalj vid Great American Beer Festival. Och det i en av festivalens största klasser. Den prisvärda Ballast Point Grunion, som likt flera av det kaliforniska kustbryggeriets öl fått sitt namn efter en speciell fiskart, lanseras på Systembolaget den 1 december, men har barpremiär redan den 27 september under Stockholm Beer & Whisky Festival.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om BallastPoint >>
4
2018 09 22

Introducing new Japanese Beer!

Flying Brewery presents new beer from Japan! Come and taste award winning Japanese beer from Nagano.


Läs mer om FlyingBrewery >>
5
2018 09 22

Become a certified Sake Sommelier


Läs hela artikeln >>
Läs mer om FlyingBrewery >>
6
2018 09 21

Fotas med The Claret Jug

The Open (British Open) har spelats i 150 år 2021 och är världens mest berömda golftävling. Whiskydestilleriet Loch Lomond har skrivit ett femårigt avtal med The Open


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Stellankramer >>
7
2018 09 21

Fil the Lingonberry - efterfrågad favorit återlanseras

Under SBWF 2016 lanserade Värmdö Bryggeri en provbatch av sin numer hyllade Fil the Lingonberry och succén var ett faktum. Ölen har hyllats mångfalt och bland annat utsetts till "bästa mikrobryggda öl 2017" på Nöjesguidens ölmässa. Efterfrågan har varit svår att möta och ölen har flertalet gånger tagit slut - till årets mässa sker dock en efterfrågad återlansering.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om VärmdöBryggeri >>
8
2018 09 20

Good news from Washington!

Under Stockholm Beer besöker DC Brau Stockholm och grundarna Brandon Skall och Jeff Hancock håller i två provningar under sista helgen.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GreatBrands >>
9
2018 09 19

Nya, smarta förpackningar för lång hållbarhet

Macanudo Inspirado är en handgjord cigarr som är skapad av tobak från Honduras, Nicaragua och Dominikanska republiken. Ombladet är från Jamastran Valley i Honduras. All denna härlig smak hålls samman av ett oljigt och smakrikt Rosada täckblad från San Augustin i Honduras.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om STGsweden >>
10
2018 09 19

FRAMTIDENS RÖKNING BYGGER PÅ 70 ÅR AV TRADITION

Nu återlanseras det klassiska varumärket Granger. Cigarillen är en ny version av originalet som förenar tradition med en modern känsla. En rökupplevelse utöver det vanliga.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om STGsweden >>
11
12
2018 09 19

Exportchefen från brandytillverkaren Alvisa finns i montern 27-29 september!

Vi har besök av Alan Lupinacci, exportchef på Alvisa Alcoholes y Vinos, den 27-29 september för alla intresserade destillatfantaster.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om JohanHagströmHB >>
13
2018 09 18

Isle of Lime MIDAIK - gick vidare till final i Maltwhisky VM 2018

I den sista kvaltävlingen i Maltwhisky VM fick Gotland Whiskys Isle of Lime MIDAIK juryns gillande och detta renderade en plats i tävlingens finalomgång.


Läs mer om GotlandDestilleri >>
14
2018 09 18

Gotland Whisky - nominerade till Svenska Designpriset

Gotland Whisky och KNAK nominerade till Svenska Designpriset! För andra året i rad är den gotländska succé-whiskyn Isle of Lime nominerad till Svenska Designpriset. Det är den uppmärksammade och unika designen på Gotland Whiskys första officiella utgåvor ”Isle of Lime Roma” och ”Isle of Lime Midaik” som är nominerade.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GotlandDestilleri >>
15
2018 09 15

Nacka Bryggeri har 26 Ölsorter på mässan, varav 13 är nya

Alkoholsvag Lager 1,5%, Daniela’s Rakija Stout Lagrad 2 år 9,6%, Belgo Quad 10,6%, Berliner Weisse 3,9%, Best Bitter 4,1%, Blond 6,6%, California Lager 5,0%, JulWit Ingefära 5,4%, Kölsch 4,8%, Kölsch XXL 20% (ca), Mexican Lager 5,0%, New England IPA (NEIPA) 6,2%, Nitro Stout 7,5%.


Läs mer om NackaBryggeri >>
16
2018 09 15

Nacka Bryggeri lanserar Nacka Mexican Lager 5,0%

Nacka Bryggeri lanserar Nacka Mexican Lager 5,0%, en ny lågkolhydrat, lågkalori s k champagne-öl från Nacka Bryggeri. På mässan kan man provsmaka denna redan prisbelönta champagne-lager Nacka Mexican Lager som fick två guld, ”LJUST OCH VACKERT” och ”BEST IN SHOW” på Adelsö Ölfestival 16 juni! Det är en ljus, snäll och mild s k ”champagne-lager” och dessutom lågkolhydrat- och lågkaloriöl, med 80% mindre kolhydrater och 30% mindre kalorier än vanlig öl. Mer öldetaljer här: http://nackabryggeri.se/ol/#NackaMexicanLager Välkomna att prova! Vi finns i Hall I, Monter 46.


Läs mer om NackaBryggeri >>
17
2018 09 14

Utvalda fat och lagring

Välkommen att prova Plantations olika rommsorter


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Plantation >>
18
2018 09 13

Rom

Med oss på mässan kommer vi att ha tre olika smakalternativ.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om VivstaDestilleri >>
19
2018 09 13

25-års jubilerande Avery Brewing Co kommer till SBWF!

Under Stockholm Beer & Whisky festival ges två specialprovningar med Travis Rupp, fatlagringsansvarig på Avery Brewing.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GreatBrands >>
20
2018 09 13

Cigar City till Sverige på riktigt!

Vi firar in samarbetet mellan Oskar Blues Brewery, Cigar City Brewing och Great Brands AB med två exklusiva provningar!


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GreatBrands >>
21
2018 09 12

Nyheter från Old Pulteney och mycket annant spännande!

Old Pulteney Masterclass med Malcolm Waring: Vi har den stora glädjen att ha Old Pulteneys Distillery Manager Malcolm Waring på plats under två dagar där han med sin stora kunskap berättar om detta fantastiska destilleri beläget i staden Wick långt uppe i de skotska högländerna. Provningens tema är att ni ska få prova de nya single malts som just släppts från Old Pulteney som redan fått stor uppmärksamhet världen över. Följande whiskys är med på provningen: Old Pulteney 12 år Old Pulteney 15 år Nyhet! Old Pulteney 18 år Nyhet! Old Pulteney 25 år Nyhet! Old Pulteney Huddart Nyhet! Missa inte detta unika tillfälle, köp din biljett till masterclassen redan nu! Välkomna!


Läs mer om BerntsonBrands >>
22
2018 09 04

Världens första bio-dynamiserade öl!

https://youtu.be/w9bkhK3IFc8


Läs mer om M&AhormigaAB >>
23
2018 08 30

Alvisa vinner dubbelguld - igen!

Den spanska brandyproducenten Alvisa har vunnit dubbelguld för samtliga sina brandyprodukter på CWSA (China Wine & Spirits Awards), däribland Alvisa 10 Brandy Ecológico som såg dagens ljus för första gången 2016 och finns på den svenska marknaden sedan i år.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om JohanHagströmHB >>
24
2018 08 29

Heart of Darkness - Distillery 031

Heart of Darkness är en kaffelikör gjord av AA-klassade Single Origin Arabicabönor som växer på hög höjd vid sluttningarna av Mount Meru i Tanzania. Den noga utvalda Arabicabönan lyfter fram den goda kaffesmaken och fylligheten i Heart of Darkness. Spriten som används är den renaste spriten som kommer ifrån destillationens hjärta. När man först doftar på Heart of Darkness, är det karamell och söt melass som först känns igen. De medium rostade Arabicabönorna framhäver till en början en komplex smak av apelsincest och vanilj, allt eftersom smaken utvecklar sig så finner man även en hint av kex och syltad frukt följt av choklad fondantens sötma. Heart of Darkness ger en krämig och mjuk avslutning.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GrandLabelsAB >>
25
2018 08 29

Durban Dry Gin - Distillery 031

Durban Dry Gin har en tydlig citrus ton med en distinkt subtil doft av enbär som kommer igenom. Det finns en sötma och en specifik karaktär i bakgrunden som inte finns i de flesta London Dry gins. Smaken täcker gommen med en utsökt oljig karaktär som sprider sig noggrant på tungan. Den första smaken som träffar dig är enbär - snyggt och friskt. Sedan följer smaker som naturlig irisrot, kardemumma och afrikansk nypon. Avslutningsvis en smak av enbär, citron och en hint av hetta från paradis kornen och cassia bark. Stilen är en välrundad klassisk London Dry Gin.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om GrandLabelsAB >>
26
2018 08 28

MINTARE – EN SVENSK UPPSTICKARE!

Mintare® är en ny svensk shot med en klassisk fräsch smak av pepparmint.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om W&BofSweden >>
27
2018 08 28

Rodenbach Alexander – succé för legendariska belgaren på Systembolaget.

Rodenbach Alexander släpptes på 75cl flaska i beställningssortimentet i juni i år. Succén blev omedelbar och nu hittar man Rodenbach Alexander i över 90 butiker runt om i landet. Surölstrenden har väckt liv i denna magiska ur-ale som i princip varit utdöende under tider då lagerölen härskade fullständigt. Rodenbach är återupptäckt – tack och lov. Artikelnummer 11736, pris 99kr.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om TOMPbeerwinespirits >>
28
2018 08 28

Sapporo Premium Lager – legendarisk japansk öl släpps i systembolagets fasta sortiment.

Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska bryggeriet med samma namn. Ölet bryggdes första gången av japans första bryggmästare, Seibei Nakagawa. Ölet är krispigt och fräscht och passar till både mat och som sällskapsdryck. Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment den 1 september. Pris 13,90 kr, artikelnummer 1470.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om TOMPbeerwinespirits >>
29
2018 08 28

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London.

Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni och blev en dundersuccé så pass att den till och med har sålt slut under flera tillfällen i sommar. Nu ger bryggeriet Collective Arts ölen en ny kostym i form av en läcker illustration signerat den Londonbaserade konstnären Bárbara Ana Gómez. Radio The Mothership – Imperial IPA - är en häftig smakupplevelse matad med humlesorterna Mosaic, Citra och Simcoe.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om TOMPbeerwinespirits >>
30
2018 08 27

Guldmedalj i år IGEN!

Guld (WSA) 2015 Guld (WSA) 2016 Guld (WSA) 2017 .... (WSA) 2018


Läs hela artikeln >>
Läs mer om ConaxessTradeSwedenAB >>
31
2018 08 24

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

ZUBR Premium är en klassisk urtjeckisk lager från den lilla staden Přerov i sydöstra Tjeckien. ZUBR är Tjeckiens mest prisbelönta bryggeri de senaste 25 åren och flerfaldig medaljör av åtskilliga öltävlingar både i Tjeckien och internationellt. Den 1 september lanseras ZUBR Premium i Systembolagets fasta sortiment. Priset ligger på 15.90 kr för 50 cl vilket gör Zubr till den mest prisvärda tjecken på flaska i Sverige. Nr 1256.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om TOMPbeerwinespirits >>
32
2018 08 22

Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets fasta sortiment som Sveriges första ekologiska brandy från Spanien. Stilen påminner mer om armagnac än klassisk spansk brandy eftersom destillering sker på samma sätt som i Cognac och med 10 års lagring på franska ekfat.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om JohanHagströmHB >>
33
2018 08 16

Qurban Singh Walia finns hos oss under mässan

Qurban grundare och Co President för Crafted Exports Inc.


Läs hela artikeln >>
Läs mer om Galatea >>
34
2018 08 16

Captain Lawrence, New York på plats under mässan

Scott Vaccaro, grundare och ägare av Captain Lawrence kommer att finnas på plats i Craftbeer-montern.


Läs mer om Galatea >>
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se