29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 
2016 09 22

anCnoc Highland Single Malt Scotch Whisky välkomnar Stack till anCnoc´s Peaty Collection

Av de totalt 6000 flaskor som producerats så har Sverige fått äran att få 3360 flaskor exklusivt tilldelat. Försäljningsstart är den 21 oktober men självklart finns den att provsmaka på Stockholm Beer & Whisky Festival.
De tidigare rökiga whiskys från anCnoc, Peatlands, Tuskar, Rutter, Flaughter och Rascan som även de likväl som Stack bär namn från de verktyg man traditionellt använder när man bryter och bearbetar torven som används för att torka malten. Denna whisky är en hommage till de ursprungliga produktionsmetoderna.

Ordet ”Stack” härstammar från den hög av torvblock man staplar upp för torkning innan dessa block av torv vackert ska få brinna och röktorka malten.

Stack är lätt gyllengul till färgen och bär rökiga aromer med inslag av härliga citrusfrukter i form av apelsin och citron. Smaken är härligt torvrökig med söta övertoner av mörk choklad med ett långt fruktigt avslut av gröna äpplen.

Så här säger anCnoc´s global brand manager Stephanie Allison: “We’re excited for the release of Stack as it complements the existing collection perfectly. Whilst Peaty connoisseurs will revel in its smooth smoky notes, we would encourage all whisky connoisseurs looking for something different to explore this beautifully crafted expression.”

anCnoc Stack

499 kr

Artikelnummer: 11419-01

20,0 ppm / 46%

Försäljningsstart 21 oktober

anCnoc är en whiskyserie producerad vid Knockdhu Distillery som grundades av John Morrison 1894.
Markerna i omgivningen var fulla av torv och korn växte sig stark på de närliggande fälten. Produktion och distribution möjliggjordes av närheten till ”The great north railway” och klart, välsmakande vatten. Idag är anCnoc en prisbelönt whisky som hyllas av whiskyskribenter världen över. anCnoc, som uttalas ”a-nock”, kommer från gaeliskans ”cnoc dhubh” vilket betyder svart kulle. Destilleriet ligger vid foten av den svarta kullen Knock Hill i södra Highland.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se