29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 
2016 09 21

Teeling Whiskey Small Batch Rum Cask

Teeling Distillery har blivit överösta med internationella priser för sin craft-whiskey den senaste tiden. Bland annat har destilleriet tilldelats pris som årets bästa whiskeyattraktion 2016 vid World Whisky Awards. Från och med september kan äntligen svenska konsumenter njuta av Teeling och denna delikata non-chilled-filtered tappning som slutlagrats på handplockade romfat.

Fakta om whiskeyn:

Namn: Teeling Whiskey Small Batch Rum Cask
Doft: Inbjudande doft av vanilj och en kryddig romsötma.
Smak: Frisk och ungdomlig whiskey som är smakrik men ändå ljuvligt len trots sin alkoholstyrka. Whiskeyn har en balanserad sötma och tydliga toner från romfatslagringen.
Nr: 463
Pris: 329 kr
Alkoholhalt: 46%
Typ: Blended whiskey slutlagrad på romfat, icke kylfiltrerad
Volym: 700 ml

Fakta om Teeling Irish Whiskey Distillery:

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft-destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst.

The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se