29 september - 1 oktober & 6 - 8 oktober 2016
 
 
2016 09 01

Innis & Gunn lanserar Session IPA på burk

Innis & Gunn Session IPA är bryggd med en ny unikt rostad ”Extra Pale” malt vald för att ge ölen en distinkt maltighet. Innis and Gunn's ”4 hop fusion” levererar förutom balanserad beska även friska toner av grapefrukt och apelsinskal. Allt summerat i en lång härlig eftersmak med perfekt balans.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA., säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Alen doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är väldigt maltig och den beska smaken från humlen balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning i munhålan.

- Vi kommer att fortsätta att experimentera och förnya klassiska stilar och utveckla nya idéer för vad öl kan och bör vara, avslutar Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare, Innis & Gunn.

Innis & Gunn India Ale Pale finns på Systembolaget från och med den 1 september.

Pris: 15,90 kr
Nr: 88053
Alkoholhalt: 4,6%
Volym: 330 ml
Malt: Extra Pale malt
Humle: Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se