24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 
2015 09 21

Kungliga smaker av vilt med Kruovice och Karl Ljung

Frutom god l och kungliga slott, erbjuder Tjeckien ett kk som prglas av rustik mat, ofta med viltktt i fokus. Intresset fr viltktt har ven kat bland svenska konsumenter de senaste ren, vilket, frutom kttets goda smak, till stor del kan hrledas till att rvaran ses som ett naturligt alternativ och drmed uppskattas av kvalitetsmedvetna konsumenter.

Fr att ta fasta p detta har Kruovice tagit hjlp av TV-aktuelle kocken och viltfantasten Karl Ljung som komponerat en rtt med det mrka lagerlet Kruovice ?ern som tongivande smaksttare: Rkt hjortinnanlr med jordrtskockscrme, picklad silverlk, Kruovice ?ern-gel och enbr.

Det r vldigt roligt att fler och fler svenskar ftt upp gonen fr viltktt som en naturlig rvara. I det hr receptet har jag anvnt mig av rkt hjort, som passar utmrkt med Kruovice ?erns mrka arom med inslag av kaffe och mrk choklad, sger Karl Ljung.

Kruovice str fr hantverk och kvalitet, ngot som ven utmrker Karls matlagning. Vi r glada ver att han skapat en rtt som bde hmtar inspiration frn svensk matkultur och tjeckisk hantverkstradition och som visar p Kruovices mngsidighet en l som r god bde i och till maten, sger Per Gudrunson, Brand Manager fr Kruovice p Spendrups.

Karl Ljung, som utsgs till rets Kock 1999, r dubbelt aktuell nu i hst: han medverkar i Kockarnas Kamp p TV4 och ppnar ven nya restaurangen Hillenberg i centrala Stockholm inom kort.

Stockholm Beer and Whisky Festival
P invigningsdagen av Stockholm Beer and Whisky Festival den 24 september, kan press, branschfolk och beskare trffa Karl Ljung och smaka p hans specialkomponerade viltrtt fr Kruovice. Karl r p plats hela dagen, i monter 121, hall 2.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se