24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 
 
2015 09 21

Kungliga smaker av vilt med Krušovice och Karl Ljung

Förutom god öl och kungliga slott, erbjuder Tjeckien ett kök som präglas av rustik mat, ofta med viltkött i fokus. Intresset för viltkött har även ökat bland svenska konsumenter de senaste åren, vilket, förutom köttets goda smak, till stor del kan härledas till att råvaran ses som ett naturligt alternativ och därmed uppskattas av kvalitetsmedvetna konsumenter.

För att ta fasta på detta har Krušovice tagit hjälp av TV-aktuelle kocken och viltfantasten Karl Ljung som komponerat en rätt med det mörka lagerölet Krušovice Černé som tongivande smaksättare: Rökt hjortinnanlår med jordärtskockscrème, picklad silverlök, Krušovice Černé-gelé och enbär.

– Det är väldigt roligt att fler och fler svenskar fått upp ögonen för viltkött som en naturlig råvara. I det här receptet har jag använt mig av rökt hjort, som passar utmärkt med Krušovice Černés mörka arom med inslag av kaffe och mörk choklad, säger Karl Ljung.

– Krušovice står för hantverk och kvalitet, något som även utmärker Karls matlagning. Vi är glada över att han skapat en rätt som både hämtar inspiration från svensk matkultur och tjeckisk hantverkstradition och som visar på Krušovices mångsidighet – en öl som är god både i och till maten, säger Per Gudrunson, Brand Manager för Krušovice på Spendrups.

Karl Ljung, som utsågs till Årets Kock 1999, är dubbelt aktuell nu i höst: han medverkar i Kockarnas Kamp på TV4 och öppnar även nya restaurangen Hillenberg i centrala Stockholm inom kort.

Stockholm Beer and Whisky Festival
På invigningsdagen av Stockholm Beer and Whisky Festival den 24 september, kan press, branschfolk och besökare träffa Karl Ljung och smaka på hans specialkomponerade vilträtt för Krušovice. Karl är på plats hela dagen, i monter 121, hall 2.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se