24-26 SEPTEMBER & 1-3 OKTOBER 2015
 

Akebono Unlimited AB

 
Adress:
Box 301 86 
Postort:
104 25 Stockholm 
 
Kontaktperson:
Åke Nordgren 
Telefon:
070 759 01 15 
E-Post:
ake@akebono.se 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall II

Välkommen till Akebono's värld av japansk kvalitetsdryck. Skandinaviens ledande importör av japansk sake, umeshu, sprit och mikro brygd japansk öl, Hitachino Nest Beer.

Med ett brinnande intresse för den japanska mat och dryckes kulturen (78 resor till japan) öppnar Åke Nordgren (sake samurai) tillsammans med sin dotter Fixi Lindén (sake sommelier) dörren till den japanska smakupplevelsen. Under mässan kommer ni kunna ta del av ett varierande sortiment av japansk kvalitets sake, öl, shochu och umeshu - och tillsammans med det njuta av grym sushi i regi av Robert Melin. Du når Robert på http://cateringallt.se/


Öl
TYP
URSPRUNG
ART.NR.
PRIS
Hitachino Weizen 
Wete öl 
Japan 
 
 
Hitachino White Ale 
White Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Dai Dai 
IPA 
Japan 
 
 
Hitachino Red Rice Ale 
Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Ginger Ale 
Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Classic Ale 
Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Pale Ale 
Pale Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Amber Ale 
Ale 
Japan 
 
 
Hitachino XH 
Ale 
Japan 
 
 
Hitachino Espresso Stout 
Stout 
Japan 
 
 
Hitachino Nipponia 
Ale 
Japan 
 
 
Alraune 
Belgian Dubbel 
Danmark 
 
 
Twin IPA 
IPA 
Danmark 
 
 
Mistress of Taboo 
Wee Heavy Scotsh Ale 
Danmark 
 
 
Övriga drycker
TYP
URSPRUNG
ART.NR.
PRIS
Kuro Ushi 
Sake Junmai Shu 
Japan 
 
 
Suehiro Densho Yamahai 
Sake Junmai Shu 
Japan 
 
 
Fukuju 
Sake Junmai Ginjo 
Japan 
 
 
Urakasumi ZEN 
Sake Junmai Ginjo 
Japan 
 
 
Tamaki EKO 
Sake Junmai Ginjo 
Japan 
 
 
Naranukoto 
Sake Ginjo 
Japan 
 
 
Masumi Sanka 
Sake Junmai Daiginjo 
Japan 
 
 
Born Ginsen 
Sake junmai Daiginjo 
Japan 
 
 
Sugi 
Sake Taru 
Japan 
 
 
Ori 
Sake Nigori 
Japan 
 
 
Homare Strawberry 
Sake Nigori 
Japan 
 
 
Homare Vintage 2005 
Sake Junmai Koshu 
Japan 
 
 
Homare Yuzu 
Sake Junmai Yuzu 
Japan 
 
 
Puchi Puchi 
Skae Junmai Sparkling 
Japan 
 
 
Choya Classic 
Umeshu 
Japan 
 
 
Choya Extra Years 
Umeshu 
Japan 
 
 
Choya Yuzu 
Umeshu 
Japan 
 
 
Choya Yukino 
Umeshu EKO 
Japan 
 
 
Choya Extra Shiso 
Umeshu 
Japan 
 
 
NYHETER
 
 
 
 
2015 09 25

Viking Malt brings American craft malts to the European markets

Press release – Lahti, Helsinki /Alamosa, Colorado, USA (September 24, 2015) Viking Malt, the leading malting company in Northern Europe, and Colorado Malting Company (CM) from the United States will start a cooperation to bring original American craft malts to European breweries. Starting in spring 2016, this new collaboration contract gives Viking Malt a license to produce CM’s craft malts for the European markets.


Läs mer >>
2015 09 24

Ölkollen – för oss som älskar öl

På Ölkollen har vi som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl.


Läs mer >>
2015 09 24

Från spontanjäst till suröl

Välkommen till en spännande och lärorik Masterclass med Patrick van Leijsen.


Läs mer >>
2015 09 24

Innis & Gunn – Oak Aged Beer Like No Other

Välkommen till en värld av eklagrad ale!


Läs mer >>
2015 09 24

Ölkollen – för oss som älskar öl

Vi på Ölkollen har som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl. Under denna provning kommer du att få lära dig en hel del om öl generellt.


Läs mer >>
2015 09 24

Chimay – trappisternas trappistöl…

Chimay är världens ledande Trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner av trappistmunkar i klostret sedan 1862.


Läs mer >>
2015 09 24

Home of Ales – en expert och nio sorters ale

Torsdag 24 september är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival och i år har nyfikna ölkännare möjlighet att lära sig allt om ale. I ”Home of Ales” samlas ale från tre länder under samma tak för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.


Läs mer >>
2015 09 23

Brygghuset Finn lanserar sin öl i USA

Det Landskronabaserade bryggeriet Brygghuset Finn inleder nu en ny satsning tillsammans med en amerikansk partner. Den första leveransen har redan gått iväg och ölen kommer framöver att göras tillgänglig på marknaden i San Francisco och i Los Angeles.


Läs mer >>
2015 09 23

Ölens bästa vän!

På Napolis gator ser man den lokala specialitéten taralli lite överallt. Det är en brödkringla bakad med ister, mandel och rejält med svartpeppar. Denna är tänkt som snacks och passar utmärkt med en läskande dryck.


Läs mer >>
2015 09 23

Chips med äkta tryffel!

Vi presenterar den världsberömda producenten Tartuf Langhe! De var först i världen att produceras tryffelpasta, har patent på tryffelperlage och är ledande innovatörer framförallt gällande tryffelprodukter. Nu har de tagit fram det ultimata tryffelchipset!


Läs mer >>
2015 09 22

Världens Viner startar kurs i dryckesjournalistik

Världens Viner startar kurs i dryckesjournalistik
Ny kurs ska förbättra dryckesjournalistiken i Sverige. Världens viner och teamet bakom Nackastrandsmässan går samman i nytt projekt.
‒ Jättekul utmaning, dessutom välbehövligt, säger Johan Franco Cereceda, Världens Viners chefredaktör och initiativtagare till kursen.
Att kunna mycket om dryck innebär inte att man automatiskt är en duktig dryckesskribent. Det menar Världens Viners chefredaktör Johan Franco Cereceda som tillsammans med teamet bakom Nackastrandsmässan nu startar en kurs i öl-, vin- och dryckesjournalistik.
– Jag ser att dryckeskunskapen finns och att viljan att skriva är stor. Däremot kan det finnas brister i det journalistiska tänket, något jag med kursen vill ändra på, förklarar Johan Franco Cereceda.
Kursen vänder sig till dryckeskunniga, bloggare, sommelierer och annat branschfolk.
‒ Samtidigt ska kursen också vara inspirerande där vi går igenom de viktigaste grunderna inom journalistiken.
Lite ur innehållet:
Att förstå det journalistiska språket
Genomgång av olika genrer: notiser, nyhetsartiklar och reportage
Genomgång av olika texter i magasin och dagstidningar
Textkritik
Praktiska övningar, som rubriksättning, ingress-skrivande, notisskrivande
Fördjupning  pressmeddelande
nyhetsartikel
reportage
Varje kursdeltagare som går kursen kan titulera sig Diplomerad dryckesskribent och får ett diplom/kursintyg. Som diplomerad dryckesskribent har du access till Nackastrandsmässans samtliga dryckesmässor.

Johan Franco Cereceda är chefredaktör på Världens Viner samt redaktionschef på Allt om Whisky. Han har arbetat med dryckesjournalistik i närmare 20 år, utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm och har skrivit för bland annat Allt om Vin, RES, Svenska Dagbladet, Bolaget och Residence.
För mer info, gå in på www.stockholmbeer.se och läs under fliken Information

Kontaktinformation:
Johan Franco Cereceda, +46 70 609 80 86, johan@tastynews.se


Läs mer >>
2015 09 21

Sortiment under mässan

Nu har vi fått klart med vårt sortiment som vi tar med oss till mässan. Det blir 33 noga utvalda sorter av single cask cask strengh whisky. Kan det vara så att vi har mässan bredaste sortiment av denna whisky? Besök vår sida här en klicka er in på denna länk http://www.bergslagensdestilleri.se/?p=2481

2015 09 21

Kungliga smaker av vilt med Krušovice och Karl Ljung

I höst samarbetar det tjeckiska ölvarumärket Krušovice med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, där kärlek till kvalitet, hantverk och god smak står i fokus. Karl Ljung har i denna anda komponerat en vilträtt, där smaken av det mörka lagerölet Krušovice Černé i kombination med rökt hjort, skapar en spännande smakupplevelse.


Läs mer >>
2015 09 21

Paulaner bjuder in till Oktoberfest på Stockholm Beer and Whiskey Festival

Det här året får Stockholm Beer and Whiskey Festival ett nytt spännande tillskott då Paulaner bestämt sig för att skapa en autentisk Oktoberfest för mässbesökarna.


Läs mer >>
2015 09 21

Sex olika Troubadouröl i belgisk blandlåda från Eskilstuna Ölkultur

I vår monter 207, Hall III, på Stockholm Beer festival kan du smaka på ölen i lådan.


Läs mer >>
2015 09 18

Kanske världsunilk öl

Viola Lakrits och Violstout


Läs mer >>
2015 09 16

Vasa goes south och Columbus goes north

Bryggare från Spanien besöker Eskilstuna Ölkulturs monter.


Läs mer >>
2015 09 16

Boken om Eskilstuna Ölkultur

Mikrobryggeriet Eskilstuna Ölkultur startades 2003 av hembryggare som en pub. Idag är det ett företag med åtta anställda som producerar över 150 000 liter öl och en förening med drygt 2 000 medlemmar kring en bryggeripub.


Läs mer >>
2015 09 15

We're excited to bring our latest creation to Stockholm Beer & Whisky Festival - Dykes Brewery's Red Ale!

Although we like to color outside the lines, we agree that basic beer styles exist and should be respected. Our Red Ale live on the margin of that beer style, waiting to be discovered by the thirsty and adventurous. Expect a balanced beer, with a lovely toasted malt characters and a light fruitiness from the selected hops.


Läs mer >>
2015 09 11

Passa på att se hur ett bryggeri ser ut från insidan

Börja årets ölfestival hos oss på Nynäshamns Ångbryggeri med öl, bryggerivisning och lunch.


Läs mer >>
2015 09 11

Café Proviant Dry Appel

För 5 månader sedan började vi klippa och ansa våra äppelträd. För 3 veckor sedan plockade vi de första äpplena av sorten Julyred. Idag brygger vi äntligen dom första 100L Café Proviant Äppelcider och av restprodukten gör vi 100 kg äppelmos.

2015 09 04

Kom & träffa vår destillatör i montern

Vill ni veta mer om tekniken destillering, så kom till Gnesta Bränneris monter & träffa vår destillatör och blender Malin.

2015 08 27

Box Destilleri AB fördubblar omsättningen och förbättrar resultatet

Vi blir mer och mer ett etablerat whiskydestilleri för varje år. Att lägga grunden för ett nytt whiskymärke på den globala marknaden är en stor utmaning som även innefattar stora möjligheter. Årets första sex månader har som förväntat varit mycket händelserika.


Läs mer >>
2015 08 27

Vi presenterar våra nyaste öl

Du får möjlighet att smaka våra nyaste och kommande öl.


Läs mer >>
2015 08 24

Pilsner Urquell tillbaka i originalflaskan

1842 var ett banbrytande år för ölindustrin då Pilsner Urquell lanserade den första ljusa lagerölen. 173 år senare går Pilsner Urquell tillbaka till ursprunget – under Stockholm Beer and Whisky Festival presenteras en nygammal flaskdesign där det gröna glaset bytts ut mot originalfärgen brunt. Samtidigt erbjuds besökare att exklusivt provsmaka Plzen Water, som med sin mjukhet har präglat Pilsner Urquells karaktär sedan dag ett.

Även etiketten är ny och knyter an till rötterna, och pryds bland annat av en målning föreställande entrén till det välkända bryggeriet.

– Pilsner Urquell var den första ljusa lagern i världen och tappades från början på brun flaska. För de trogna öldrickarnas skull återgår vi nu till vår originalflaska och det bruna glaset. Men den unika bittersöta smaken förblir självklart som den alltid har varit, säger Rickard Svensson, nordisk marknadschef SABMiller.

Under Stockholm Beer and Whisky Festival bjuder Pilsner Urquell på exklusiv smakprovning av vattnet från den källa som Pilsner Urquell alltid har använt.

– Pilsner består till 98 procent av vatten. Vattnets kvalitet är alltså avgörande för ölens smak. Det här är en chans att få smaka på vattnet som en gång i tiden skapade lagerölen och som fortfarande ligger till grund för Pilsner Urquells mjukhet – något för alla ölälskare som vill ha en vattenpaus med kvalitet under festivalen, säger Rickard Svensson om det kolsyrade vattnet som levereras direkt från Tjeckien.

Vattnet från Plzen innehåller få mineraler vilket gör att det passar särskilt bra till att brygga en mjuk, ren, gyllene lager. Hårdare vatten gynnar mer bitter öl.

Efter festivalen kommer Plzen Water även finnas tillgängligt på Bar Central, Tjoget och Häktet i Stockholm under en begränsad period.


Om Pilsner Urquell
Pilsner Urquell är det äkta pilsneroriginalet, och namnet betyder just ”pilsner från den ursprungliga källan”. Det är världens första klara, gyllene och underjästa öl, signerat bryggmästare Josef Groll år 1842. Pilsner Urquell tillverkas i Pilsen [Plzen] av den finaste tjeckiska Saaz-humlen.

Om SABMiller
SABMiller är världens näst största öltillverkare med verksamhet på sex kontinenter. I portföljen finns bland annat Pilsner Urquell, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro och Miller Genuine Draft. I koncernen finns över 100 bryggerier och mer än 200 unika varumärken.

För mer information, vänligen kontakta
Matilda Konkell, presskontakt, Golin
matilda.konkell@golin.com, 070-924 87 44


Läs mer >>
2015 08 21

Spruce Ale smaksatt med granskott! Så här smakar Sverige!


Läs mer >>
2015 08 20

Sommarklubben på Rökeriet fortsätter! Swedish Brand och Tusker Beer kör rökigt, stökigt, stekigt Torsdagen den 20 samt den 28 augusti kl 18-21, DJ Rasta Robban spelar skönt gungig sommarmusik. Missa inte detta!

2015 08 14

Världens första Brown Ale, klosteröl från Belgien och nyzeeländskt hantverk - allt i samma monter!

I år bjuder GL Brands in besökarna att prova världens första och största brown ale (Newcastle Brown Ale), klosteröl från välrenommerade Affligem och nya spännande smaker från nyzeeländska Monteith's Brewing Co.


Läs mer >>
PRESSRELEASE
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se