25-27 SEPTEMBER & 2-4 OKTOBER 2014
 
 
2014 09 19

Finbesök från våra producenter under mässan!!

Senaste tillskottet hos oss är Tyska BrauKunstKeller med bryggmästaren Alexander Himburg. Alexander brygger allt annat än i tysk traditionsenlig stil och han anses vara en av Tysklands bästa bryggare och i juli så fick Alexander tre Guldutmärkelser totalt, varav två med Amarsi IPA och en med Mandarina IPA. På Meiningers International Craft Beer Awards blev det två guld och på Global Craft Beer Award i Berlin blev det guld med Amarsi IPA där juryn bestod av Global Association of Craft Beer Brewers.

Vi kommer att gästas av Jan Paul från Svaneke Bryghus på Bornholm lördagen den 27/9 som precis är hemkommen från sin USA-resa där det har planerats samarbetesbrygd med en av USA:s hetaste bryggare, kom gärna förbi och prata med honom så kanske han avslöjar vad för öl och vilken bryggare det rör sig om.

Norska Lervig med bryggmästaren Mike Murphy har absolut inte legat på latsidan under 2014, det har bryggts en mängd olika samarbetesbrygder i Stavanger som vi kommer att ha på våra rörliga kranar från Lervig och bland annat med Brittiska Magic Rock där man bryggde en Farmhouse IPA med en blandning av Belgisk jäst och Brettanomyces som sedan lagrades på Chardonnay fat och förvandlades till ”RUSTIQUE”, en väldigt limited ale som är mer än Lambic än en IPA som vi kommer att lansera torsdagen den 25 september på SBWF. Vi fick totalt 6 st fat av denna produkt, fyra stycken fat har vi valt att sälja till fyra utvalda Stockholms restauranger som kommer att koppla på faten torsdagen den 2 oktober och två behåller vi till SBWF, ett fat till varje helg.

Vi kommer att ha lite nytt från Danska Ugly Duck Brewing Company som har skördat framgångar även på hemmaplan och fått utmärkelser som Årets Danska Bryggeri 2012 och Årets Danska Öl två år i rad på Danska Öl främjandets festival TAP1, vi kommer även att gästas av Bryggmästaren Martin Jensen.”

Dessa datum gästas vi av följande:

Alexander Himburg - BrauKunstKeller 25-27/9
Jan Paul - Svaneke Bryghus 27/9
Martin Jensen – Ugly Duck Brewing Co 3/10
Nathalie – Lervig Aktiebryggeri 2-4/10

Vi ses i vår monter (nr 32) i Hall 1.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se