A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Stockholm Beer and Whisky Festival — Nyheter
 
 
2012 09 25

Örebros första julakvavit från Bergslagens Destilleri

I Stockholm under Stockholm Beer & Whisky festival är det premiär för akvaviten Örebro Julakvavit. Snapsen lanseras i det lokala sortimentet i mitten på oktober och är destilleriets tredje egna produkt i år.
Snapsen, som är lokalproducerad av Bergslagens Destilleri i Nora, finns på de tre närmaste Systembolagen (Nora, Lindesberg och Örebro). Första upplagan är begränsad till 1000 flaskor och finns även att beställa fritt till vilket systembolag som helst tack vare den nya logistiktjänsten som införts för lokalproducerade artiklar.

Snapsen är en klassisk julakvavit kryddad med bl a pommerans, ingefära och kummin och kommer att passa utmärkt till julbordets alla läckerheter. Bakom receptet står en av Sveriges mest erfarna Master blender.

- Det känns inspirerande att nu även ta fram en egen julsnaps. Denna gång lyfter vi fram Örebro och det fantastiska slottet som står mitt i staden. Örebro slott (eller Örebro hus som det då hette) intogs 1434 av Engelbrekt, som senare fick borgen som sin förläning och det är från historien vi fått inspiration till etiketten, säger VD Mats Lihnell
Bergslagens Destilleri ska i första hand tillverka single malt whisky men eftersom whisky ska lagras i minst 3 år på ekfat så vill vi erbjuda marknaden produkter som kan tillverkas och säljas direkt.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se