A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Stockholm Beer and Whisky Festival — Nyheter
 
 
2012 09 23

Premiär för Bergslagens Gin från Nora

Bergslagens destilleri släpper nu sin första egna Gin från destilleriet i Nora. Namnet är kort och gott ”Bergslagens Gin” och produkten finns på Systembolaget i Nora, Lindesberg och Örebro.
Bergslagens Gin har en väl balanserad kryddning av enbär och citrus och en mild och behaglig smak. Bakom receptet står en av Sveriges mest erfarna Master Blender, Ola Lindberg, med över 30-års erfarenhet från branschen. – Jag har gjort en Gin som passar bra till att drickas som den är med is och kanske en citronskiva. Den fungerar också väldigt bra som bas i en klassik Gin tonic, kryddningen är förstås hemlig och det är bara jag som känner till den, säger Ola och småler lite.

Första upplagan av Bergslagens Gin är begränsad till 1 800 flaskor och den finns på de tre närmsta Systembolagen och i Systembolagets beställningssortiment (nr:86908)

- Att ta fram en egen Gin känns kul och vi vet att intresset för bra Gin är stort bland konsumenterna, vi jobbar hela tiden på att utveckla nya egna produkter som vi gillar och som marknaden vill ha, säger VD Mats Lihnell.

Bergslagens Destilleri ska i första hand tillverka Single malt whisky men eftersom whisky ska lagras i minst 3 år på ekfat så vill vi erbjuda marknaden produkter som kan tillverkas och säljas direkt.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se