A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Stockholm Beer and Whisky Festival — Nyheter
 
 
2012 07 19

Korta fakta om David Stewart


- Hans lärlingstid varade i 12 år – det är lika lång tid som det tar att få en doktorsexamen.
- Det har funnits fem Malt Masters på The Balvenie Distillery under de senaste 120 åren.
- Det finns bara omkring 12 Malt Masters i hela den skotska whisky branschen, som kan genomföra hans unika hantverk.
- David har doftat på mer än 400 000 whisky fat under sin karriär
- På en genomsnittlig dag kommer han att dofta på cirka 30 whisky fat. Att skapa ett ny whisky med en unik karaktär kan kräva att han doftar igenom cirka 300 fat.
- David måste vänta minst 105.120 timmar innan The Balvenie Double Wood single malt är färdig att buteljeras.
- David var en nyckelfigur i att utveckla tekniken för finishing av single malt på 1980-talet, vilket är en av innovation inom den skotska whisky industrin under de senaste 50 åren.
- The Balvenie PortWood, 21 årig, är en av Davids skapelser som har fått 53 utmärkelser för smaken.
- David är domare vid panelerna i prestigefyllda whisky tävlingar, the International Wine & Spirit Competition och International Spirits Challenge.
- 2009 fick David the Icon of Whisky utmärkelsen tillsammans med en prestationsutmärkelse som gäller under hela hans livstid både från the Malt Advocate 2007 och the IWSC 2005. Han belönades med Grand Prix of Gastronomy av British Academy of Gastronomes 2005.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se