Severity: Notice
Message: Only variable references should be returned by reference
Filename: core/Common.php
Line Number: 239
Anders Hansson och hans föräldrar köpte 2002 den då fallfärdiga och rivningshotade fastigheten Tjädern, den enda kvarvarande bryggeribyggnaden i Malmö som inrymde Richters bryggeri 1898. Anders bror och svägerska flyttade hem från utlandet och drog igång chokladtillverkning i huset och fortsatte den tradition som Mazetti introducerade i byggnaden 1945. Malmö Chokladfabrik är ensamma om att göra choklad från cacaoböna i hela Sverige.
Redan när jag var 12 år, började jag intressera mig för öl. Dock inte för att dricka det då, men etiketter, bryggerihistoria och allt annat runt omkring denna ädla dryck. Mitt liv har på ett eller annat sett alltid kretsat kring detta ämne, både genom jobb i branschen och genom skapandet av ölkonst under namnet Andy Beersson. Att bygga om tornet till bryggeri, leta upp jäskar, tappkranar och humle har varit ett sant nöje för mig.
Familjen Hansson startade 2003 upp ett konferenscenter med festvåningar och utvidgade med nattklubb för att finansiera renovering och expansion. Hela tiden har målsättningen varit att starta ett pubbryggeri i huset och nu har drömmen blivit verklighet. Vi har fortfarande konferenser dagtid och olika arrangemang i festvåningen, men nattklubben är nerlagd till förmån för bryggeripuben.
Nu har vi med åtta av våra öl till Stockholm och självklart har vi inte glömt bort att ta med vår choklad och den mycket unika Cacaoporter som binder ihop våra verksamheter.
Nu laddar vi upp inför den sista helgen på Stockholm Beer Festival och fyller på med ölen som tog slut förra veckan.
"Skånska lambik" som legat och gottat sig på ett 225 liters konjaksekfat i 14 månader med huskultur. Den är 6,2%vol, mycket torr, syrlig och har tydlig fatlagringskaraktär.
För 15 år sedan var Andy Beersson med på Stockholm Beer Festival för första gången. Efter 11 års uppehåll då han skapat Malmö Brygghus är det nu dax igen.