Brygghuset i Malmö / Chokladfabriken

 
Adress:
Bergsgatan 33 
Postort:
214 22 Malmö 
 
Kontaktperson:
Anders Hansson 
Telefon:
040-209685 
E-Post:
info@malmobrygghus.se 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall I

Anders Hansson och hans föräldrar köpte 2002 den då fallfärdiga och rivningshotade fastigheten Tjädern, den enda kvarvarande bryggeribyggnaden i Malmö som inrymde Richters bryggeri 1898. Anders bror och svägerska flyttade hem från utlandet och drog igång chokladtillverkning i huset och fortsatte den tradition som Mazetti introducerade i byggnaden 1945. Malmö Chokladfabrik är ensamma om att göra choklad från cacaoböna i hela Sverige.

Redan när jag var 12 år, började jag intressera mig för öl. Dock inte för att dricka det då, men etiketter, bryggerihistoria och allt annat runt omkring denna ädla dryck. Mitt liv har på ett eller annat sett alltid kretsat kring detta ämne, både genom jobb i branschen och genom skapandet av ölkonst under namnet Andy Beersson. Att bygga om tornet till bryggeri, leta upp jäskar, tappkranar och humle har varit ett sant nöje för mig.

Familjen Hansson startade 2003 upp ett konferenscenter med festvåningar och utvidgade med nattklubb för att finansiera renovering och expansion. Hela tiden har målsättningen varit att starta ett pubbryggeri i huset och nu har drömmen blivit verklighet. Vi har fortfarande konferenser dagtid och olika arrangemang i festvåningen, men nattklubben är nerlagd till förmån för bryggeripuben.

Nu har vi med åtta av våra öl till Stockholm och självklart har vi inte glömt bort att ta med vår choklad och den mycket unika Cacaoporter som binder ihop våra verksamheter.

Öl
TYP
URSPRUNG
ART.NR.
PRIS
Beerssons X.P.A. 
American Pale 
Sverige 
 
 
Cacaoporter Criollo 
Porter, cacao 
Sverige 
 
 
Grand Crew, Ekfatslagrad "Skånsk Lambic" 
Spontanjäst 
Sverige 
 
 
Beerssons I.P.A. 
IPA 
Sverige 
 
 
False Dmitriy 
Imperial Stout 
Sverige 
 
 
Pilsner 
Tysk Pilsner 
Sverige 
 
 
Beersson Festival Ale 
Amber Ale 
Sverige 
 
 
Beerssons D.I.P.A 
Dubbel I.P.A 
Sverige 
 
 
NYHETER
 
 
 
 
2012 10 03

Helgens uppställning

Nu laddar vi upp inför den sista helgen på Stockholm Beer Festival och fyller på med ölen som tog slut förra veckan.


Läs mer >>
2012 09 06

Malmö Brygghus släpper en "Skånsk Lambik" med namnet Grand Crew under Stockholm beer festival.

"Skånska lambik" som legat och gottat sig på ett 225 liters konjaksekfat i 14 månader med huskultur. Den är 6,2%vol, mycket torr, syrlig och har tydlig fatlagringskaraktär.

2012 08 13

Andy Beersson är tillbaka, men nu med eget bryggeri.

För 15 år sedan var Andy Beersson med på Stockholm Beer Festival för första gången. Efter 11 års uppehåll då han skapat Malmö Brygghus är det nu dax igen.


Läs mer >>
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se