Nyhet! Två mässor - En biljett | 30/9 - 2/10 & 7-9/10

 

Ölskola I

 

Baskunskap för öldrickare. Hur häller man upp en öl, hur ska den smaka? Ska olika öl ha olika temperatur? Vad är en pils, alt, gueuze osv? Ca 1 timme.

Anmälan till Ölskola I

På ett lättsamt och initierat sätt tar Michel Jamais med dig i ölets världs. Under en timmas föreläsning lär du dig vad öl tillverkas av och alla steg i bryggningen. Följ på en resa bland spontantjästa, överjästa och underjästa öl, och lär känna personligheten hos de olika ölstilar som skapar en stor mångfald från lätt till fylligt, mjukt till bittert, svagt till alkoholstarkt. Målet är att öka förståelsen för den komplexa ölvärlden, och få tips på spännande öl att prova hos mässans utställare.

Komplettera gärna den här teoretiska lektionen med Öl & Mat och den praktiska Ölskola 2.

Några av Ölskola I kommer fokuser på öl och mat i kombination:

Att öl har samma gastronomiska värde som vinet har, får du ta del av under denna en timmas långa föreläsning om hur öl kan användas i matlagningen, och till den goda maten. Som både kock och sommelier har Michel Jamais använt öl på samma sätt som vinet. Grunderna i mat och dryck samt mer specifika rekommendationer tas upp här och målet är att öka förståelsen för hur upplevelsen av ölet kan maximeras genom att servera den på rätt sätt, och till rätt mat.

Lärare: Michel Jamais
Pris: Kostnadsfritt

Anmälan till Ölskola I

Tider:

Torsdag 30 september         
15.30-16.30
17.30-18.30 (Öl & Mat)
19.30-20.30

Fredag 1 oktober                  
15.30-16.30
17.30-18.30 (Öl & Mat)
19.30-20.30

Lördag 2 oktober               
13.30-14.30
15.30-16.30 (Öl & Mat)
17.30-18.30
19.30-20.30

Torsdag 7 oktober              
15.30-16.30
17.30-18.30 (Öl & Mat)
19.30-20.30

Fredag 8 oktober                
15.30-16.30
17.30-18.30 (Öl & Mat)
19.30-20.30

Lördag 9 oktober               
13.30-14.30
15.30-16.30 (Öl & Mat)
17.30-18.30
19.30-20.30

Anmälan till Ölskola I

 

Michel_Skola