Nyhet! Två mässor - En biljett | 30/9 - 2/10 & 7-9/10

 

Nyheter

Ballentine´s toppar Whisky Bible 2011

Ballantine’s 17 yo har fått högsta ranking, 97,5 av 100 totalt i årets nya whisky bibel, ”2011 World Whisky of the Year”. 
Ballantine’s 17 yo toppade alla de 4.500 whiskies som Jim Murray provat och poängbedömt under de senaste sex månaderna.

 

Grant´s True Tales


Ett urgammalt indianordspråk lyder: "Tell me a fact and I’ll learn. Tell me a truth and I’ll believe. But tell me a story and it will live in my heart forever." Det råder ingen tvekan om att alla gillar en bra historia. En historia som kan gripa tag, roa, väcka frågor, inspirera och underhålla.

 

 

Opastöriserat och Ofiltrerat

Opastöriserat och ofiltrerat på Stockholm Beer & Whisky Festival

Sedan lanseringen i Sverige för sju år sedan har Innis & Gunn blivit en favorit i svenska hem. Många har tagit det skotska ekfatslagrade ölet till sina hjärtan och skaran av fans bara växer. Nu är det dags att ge våra fans något riktigt spännande – nämligen ett fat cask strength Innis & Gunn!

 

The Balvenie Academy

Glashantverk uppmärsammas under Stockholm Beer & Whisky Festival.

The Balvenie Academy Award, är ett stipendium på 25 000 kronor som syftar till att främja svenskt hantverk. Stipendiet delas i år ut för andra året i rad. Juryn består av tio välkända och kunniga personer från form-, mat och dryckesbranschen. Temat för årets stipendium är glashantverk och The Balvenie Academy samarbetar i år med Riksglasskolan i Orrefors och Kosta glascenter. Under Stockholm Beer & Whisky festival kan de 9 nominerade eleverna och deras vackra arbetade glashantverk beskådas via en bildutställning i mässans entré. Priset delas ut torsdagen den 7 oktober ca kl 18.30 på mässans stora scen.

 

Tyck till om Spendrups varumärke

Spendrups fortsätter det vinnande konceptet att bjuda in ölälskare att vara med och utveckla sina öl till nya höjder. På årets öl- & whiskyfestival kommer det att presenteras både befinliga – som nya öl. Inte minst ges tillfälle till att tycka om ett ”ölembryo” – provbrygd idag och kanske succé imorgon.

 

2010-09-27 Hår liv för en öldomare...

Årets Stockholm Beer & Whisky Festival innehåller inte mindre än 1170 olika öl. 643 av dem är flasköl, inte riktigt lika många är fatöl och en liten del är cider.

Aldrig tidigare har så många olika sorter deltagit i tävlingen!

 

 

2010-09-27 Blanche de Normandie Trophy

Fredagen den 8 oktober mellan klockan 18 och 20 tävlar några av landets främsta
bartenders i Blanche de Normandie Trophy 2010 på stora scenen.
Vinnande drink kommer att kunna köpas till specialpris under kvällen.
Tävlingen arrangeras av Symposion International AB och Coeur de Lion.

Välkommen!

 

2010-09-27 Tunnbindare på besök!

Stockholm Beer & Whisky Festival gästas av en whiskytunnbindare från Glenfiddich distillery. Peter Copland arbetar sedan flera år med att underhålla och sätta samman whiskyfat på destilleriet i Skottland. Gästande publik bjuds på en fartfylld show fylld med dånande hammarslag, tungt muskelarbete och sist men inte minst hantverksskicklighet på yppersta nivå. Mässan arrangeras på Nacka Strand i Stockholm 30/9 – 2/10 och 7/10 – 9/10.

 

 

2010-09-24 Unik möjlighet

Unik möjlighet att prova opoastöriserad och ofiltrerad Pilsner Urquell

För första gången i världshistorien lämnar en tunna med opastöriserad och ofiltrerad färsköl Pilsner Urquells källare för att erbjudas till svenska ölnjutare. ”Tunnan” som fraktas upp är 2700 liter och den unika ölen håller sig bara färsk i ett par dagar. För den som vill prova är det först till kvarn som gäller.

 

2010-09-24 Åbro Export

SVERIGES ALLA SYSTEMBOLAG GÖR
PLATS I HYLLAN FÖR NYA ÅBRO EXPORT.


Nu presenteras ännu en nyhet från Sveriges äldsta familjebryggeri – Åbro Export. abro_Export_53_33burkDet är ettlageröl bryggt med påkostade ingredienser som ger en fyllig, maltig smak. Den 1 oktoberlanseras nyheten på landets samtliga Systembolag.

 

 

2010-09-20 Master Bartender

Sveriges sex bästa bartenders gör upp i Master Bartender

Sex finalister från Stockholm, Göteborg och Malmö möts i en rafflande final för att göra upp om titeln Sveriges Master Bartender i ölkunskap. Den som vinner får även representera Sverige när 17 nationer möts i Prag för att göra upp om titeln International Master Bartender och en prissumma på 10 00 Euro.

 

2010-09-20 Bryggmästare från Pilsner Urquell

I år gästas Stockholm Beer & Whisky festival av Václav Berka, bryggmästare från Pilsner Urquell i Tjeckien.

 

2010-09-15 Glenfiddich 15

Glenfiddich 15 år.

 Vi kan med glädje meddela att Glenfiddich 15 år släpps på Systembolaget 1 oktober. Denna spännande whisky kommer att säljas på ca 90% av alla butiker i Sverige. Tidigare har Glenfiddich 15 år endast funnits i beställningssortimentet. I och med nylanseringen sänks priset till 439 kr.

 

2010-09-14 Krönleins EKO produkter

KRÖNLEINS har Vunnit Systembolaget två största eko lanseringar på flaska. dessa två flaskor släpps 30 september på Stockholm Beer & Whisky Festival och lanseras sedan på systembolagets alla butiker den 1 oktober. 

Läs mer om Kaltenberg här.

Läs mer om Green här.

 

2010-09-13 Dr Inatomi

På Stockholm Beer & Whisky Festival har ni ett unikt tillfälle att träffa Dr Inatomi. Ni hittar honom i Philipson&Söderbergs Japanska Monter.

 

2010-09-06 In flames & Glenfarclas

Ett unikt samarbete mellan två olika världar får whiskyvännerna och musikfansen att glädjas. Göteborgsbandet In Flames har fått två buteljeringar från det familjeägda destilleriet Glenfarclas i Skottland. Det är första gången Glenfarclas ger en artist eller ett band sin egen whiskybuteljering.

 

 

2010-09-02 Bowmore Tempest 10 YO

Bowmore, the first Islay Single Malt Whisky is delighted to announce it has been awarded Gold at the 2010 International Wines and Sprits Competition.

 

 

Danska Microbryggerier till festival...

Läs om Indselv Bryggeri här.

Läs om fler danska Microbryggerier här.

 
Norrtelje_Brenneri_A4_021
 

2010-09-01 Talisker Terrass

För första gången kommer Du som besökare ha möjlighet att i lugn och ro njuta en god maltwhisky medan Du sitter och  ser ut över besökare och utställare under Stockholm Beer and Whisky festival.

 

 

2010-09-01 In Flames Whisky

Den 1 september släpper Philipson Söderberg tillsammans med Glenfarclas två dyrgripar buteljerade för gruppen In Flames.

 

 

2010-09-01 Red October

Här kommer Gotlands Bryggeris bidrag till oktoberfesten - Red October. Ett fylligare lageröl inspirerat av det tyska oktoberfestölet, något alkoholstarkare och betydligt smakrikare.

 

2010-08-05 Hyr ett spel

Är du krogägare, caféägare eller driver du hotell?

 Erbjud dina gäster möjligheten att spela GammonGames!

 Att spela brädspel är ett urgammalt sätt att umgås som hängt med genom alla tidsåldrar. Världen över hittar man olika varianter på brädspel. I Japan till exempel spelar man Go och i Sverige finns det på Wasa-muséet ett 400 år gammalt brädspel bevarat. Vi erbjuder er möjligheten att hyra ett exklusivt bräde av oss för 100 kr per månad.

 

2010-08-04 The Glenlivet

Nàdurra Triumph är den senaste lanseringen från The Glenlivet familjen som kommer att säljas i limited edition.Whiskyn kommer från speciellt utvalda fat och från endast en årgång destillerad på det gamla kornet Triumph.Det finns en mycket begränsad och liten tillgång av produkten vilket ger den sin egen status, en liten batch av whisky specifikt från året 1991.

 

2010-07-29 Irish Destillers erhöll Top Awards

 

Irish_Destillers

Irish Distillers Pernod Ricard har glädjen att meddela att på 2010 International Spirits Challenge ha tilldelats prestigfyllda guldmedaljer för Jameson 18 Year Old Limited Reserve, Jameson Rarest Vintage Reserve, Midleton Very Rare och Redbreast 15 yo.

 

2010-07-21 Master Bartender

För 168 år sedan, närmare bestämt den 5 oktober 1842, påbörjade Josef Groll en resa att förändra hur världen ser på öl. Innan Josef  bryggde Pilsner Urquell drack världen mest grumligt öl i krus, Pilsner Urquell var istället ett gyllene underjäst öl som serverades i glas. Sedan dess har bryggexperter ansett detta öl som ett av de bästa i världen.

 

2010-07-21 Pilsner Urquell Tunna

Den 5 oktober 1842 är en historisk dag. Inte bara för att Josef Groll bryggde världens första Pilsner Urquell utan för att hans recept kom att förändra ölkulturen i hela världen. Än i dag – 168 år efter - används samma recept.

 

2010-07-21 Disaronno Mixing Star

DMS_DEM_SWEDEN