Stockholm Beer and Whiskey
Info         Har du Hört?         Utställare         Skolor         Tävlingar         Årets vinnare!         Grupper & Företag         Press         Bilder         Kontakt

Ölskolor

Ölskola

 

ölis

 

Whiskyskola

whisky logga

Whiskyinfo.se

Hos oss hittar ni information om hur whisky tillverkas och dess historia. Det finns även nyheter, recensioner, debattforum, tävling och massa mer.

Whiskyinfo.se

 

 

Ölskolor

 

Ölskola I


Baskunskap för öldrickare. Hur häller man upp en öl, hur ska den smaka? Ska olika öl ha olika temperatur? Vad är en pils, alt, gueuze osv? Ca 1 timme.

Lärare: Michel Jamais
Kostnadsfritt
Tider: Dagligen kl 15.30, 17.30 och 19.30 samt även lördagar 13.30

 


Ölskola II


Avancerad fortsättningskurs för provning av 6 sorter för att bli "diplomerad Ölkännare". Här gör vi en djupdykning i ölbryggningens hemligheter och lär oss var ölets olika dofter och smaker kommer ifrån. Ca 1 timme.

Lärare: Jan-Erik "Janko" Svensson
Kostnad: 100 kr inkl. provsmakningar
Tider: Dagligen kl 17.00, 19.00 och 21.00 samt även lördagar 15.30

 

 

Under sista helgen kommer Jan Erik "Janko" Svensson att samköra Ölskola 2 tillsammans med Mr.Bob Pease samt Garrett Oliver!

 

Ölskola II med gästföreläsare Garrett Oliver

25/9 17:00, 27/9 17:00

 

07t43457

Garrett Oliver is the Brewmaster of The Brooklyn Brewery, the author of The Brewmaster’s Table, and the foremost authority in the United States on the subject of traditional beer. After years of amateur brewing inspired by beers he had encountered during a year in England, Garrett Oliver began brewing professionally at Manhattan Brewing Company in 1989 as an apprentice. He was appointed brewmaster there in 1993. He soon became widely known both here and abroad for his flavorful interpretations of traditional brewing styles and as an avid and entertaining lecturer and writer on the subject of fine beer. Garrett has hosted more than 500 beer tastings and dinners in several countries, writes regularly for beer and food-related periodicals, and is internationally recognized as an expert on traditional beer styles and their affinity with good food.

 

Amerikanskt mikrobryggeri

Brooklyn Brewery är ett mikrobryggeri i stadsdelen Brooklyn i New York som startades 1984 av mellanösternkorrespondenten Steve Hindy och Tom Potter, som båda hyser en stor kärlek till öl. Idag räknas bryggeriet till ett av de ledande America Craft Breweries – hantverksbryggerier vars mål är att brygga smakrikt amerikanskt öl.

Brooklynbrewery hemsida

 

 

Ölskola II med gästföreläsare Bob Pease

25/9 26/9, 27/9 kl. 19:00!

 

 

ba_4c copy

Bob Pease är vice president i Brewers Association som är USA´s bryggeriförening med c:a 1500 medlems bryggerier. Brewers Association jobbar aktivt med att spridda budskapet om amerikansk Craft Beer och ölkultur i största allmänhet. På provningen ges möjlighet att prova c:a 8 olika öl under guidning av Bob Pease som givetvis berättar mer om den fantastiska

revolutionen inom ölbryggning som pågår i USA och som faktiskt nu inspirerar bryggerier i Europa, vem hade trott det för bara 15 år sedan!

 

 

bpspeaking

Bob Pease is the Vice President/Chief Operating Officer for the Brewers Association. He has worked at the Brewers Association for over 15 years.

 

Pease was hired in 1993 as the Operations Director and was promoted to Vice President in 1999. During his tenure as Chief Operating Officer the Association of Brewers reestablished itself as the leading advocacy group for the craft brewing industry. Since 1999 the Association of Brewers/Brewers Association has regained a solid foundation from which to operate.

 

In 2005 Pease began directly managing the association’s Export Development Program. In that time export of American Craft Beer has increased over 121%.  Mr. Pease regularly leads educational tastings and seminars in the international market place as part of the export program’s activities.

 

Pease has a degree in Political Science from the University of Colorado. He is a member of American Society of Association Executives, a graduate of the Siebel Institute Professional Beer Tasting and Styles course and is a certified TIPS trainer.

 

He lives in Boulder with his wife Peggy, daughter Kyra and dog Bode. He enjoys telemark skiing, cycling, golf and Ultimate in his spare time.

 

 

Anmäl dig redan nu!
Du anmäler dig i vår reception under festivalen, eller förboka din plats per telefon 08-662 94 94.
Du kan även förboka plats här nedan.

 

 

*=Fältet måste fyllas i

Copyright © 1991-2008 Stockholm Öl & Vin AB

Webbdesign av Ports Studio